Fredagsmys

Nu har vi precis käkat middag hos oss. Jag provade med egna potatisklyftor och morötter i ugn, kött och bearneisesås. Supergott blev det! Säkert för att jag hade det så mysigt när jag lagade mat! Tände lite ljus och gjorde det riktigt fint i köket. Idag blev kaklet klart å det ser så fint ut nu! Okey att det kanske är ganska simpet och inte så specielt kanske, men innan var det så fult så för oss har det blivit ett riktigt lyft med nytt kakel, nya vita luckor å fixat fint där vi sitter och äter.


Kom på att jag inte tagit någon före-bild, och hittade typ ingen bild på köket där det syns hur det såg ut helt. Men här kommer en bild på Jonas med våra FULA luckor i bakgrunden. Lite stökigt också hihi



Men så här ser det ut nu i alla fall när vi har det städat=)






Ja, min fina bukett som jag fick av Jonas förut står där så fint=)





kakelmannen

Nu har äntligen kakelmannen vart här och bytt ut vårat tråkiga vita 15x15 kakel till grått 5x5. Vi har ju bara väntat sedan i juni typ. Men nu! Mycket finare! Jag är så nöjd! Det ska bara fogas imorgon så är alles klart. Känns nästan lite synd att köket är fint nu, för jag och Jonas söker ju lägenhet för fulla muggar. I somras bestämde vi att vi fixar till vår etta och bor kvar nåt år till. Och visst har vi fått det mycket finare nu, men det är ändå för trångt känner vi nu efter sommaren.

Men men vi kommer ju ialla fall få ha det fint här hemma tills det är dags för flytt. För det vet man ju aldrig när det blir ändå! Kanske smäller in en bild imorgon när det är helt klart! Åh jag längtar tills jag kan baka scones i det fina köket=)

Dagens ris

Dagen ris går till Myzli! Tack för att du förstörde vår gardinstång. Att du t.o.m lyckade förstöra borrhålet. Beundransvärt...

 




Dagen efter helgen

Nu är jag åter hemma i min lilla etta i lerum, efter en helt jättehärlig helg!
I fredags på kvällen tittade vi på film och åt gotta å bara tjötade! Hehe vi kan nog tjöta hur mycket och länge som helst! Lördagen bestod av shopping, middag å utgång. Vi var på ett rätt kul ställe å dansade å hade oss! Dock tror jag att vi hade haft lika kul på vilket ställe vi än hade gått till. I början av kvällen var det bara jag å Alex, men vi lät som 30 pers sa hennes sambo haha! Anledningen till att vi har så kul ihop är nog att vi är på samma plan. Sällan man finner såna vänner!
I söndags när vi vaknade var vi rätt sletna! Låg å slappade på sängen tills det var dags för mig att ta tåget hem igen, vilket var ganska sorgset! När man har babblat å haft sig hela helgen med sin kompis så blir det väldigt tyst när man är själv igen.
Vägen hem var otroligt tråkig! Jag bara satt rakt upp och ner i tre timmar typ. Åka tåg är tråkigt när man är själv! Tacka vet jag musiken.

Tack för en härlig helg gumman! Det var så kul att verkligen få umgås på riktigt igen!

Karlstad

Nu har jag packat klart! äntligen. Jag är stolt över mig själv eftersom jag har lyckats trycka ner allt i endast min träningsväska och handväska. Dock fick jag inte ner varken hårfön eller locktång, men jag fick prioritera. Känns ju lite patetiskt att man tar sin jättestora väska när man bara ska vara borta två nätter=) Jag kanske borde investera i ett mellanting. Jag är nog rätt säker ändå på att  Alex har nåt jag kan låna och torka håret med hihi!

 

Japp, även kudden får följa med. Blir gosigt å bra. Ska bli en helmysig helg verkligen. Laddat med massa kurslitteratur som jag får läsa på tåget. Ja för jag har ju ändå tenta på torsdag!
"Nu är du försiktig, för nu är du ju inte i din stad  ju". Mamma som alltid ska oroa sig. Men det är så det ska vara. Det är en mammas jobb och det uppskattas såklart!

Nej, nu ska jag käka nåt å sen är det inte långt förräns jag får bege mig. Men åh jag kommer ändå sakna mina små godingar här hemma.

Se upp Karlstad, för här kommer jag!

Underbart

Nu är grannen igång igen! Gud så han gapar. För er som inte vet så har jag en galen granne. Ja, galen! Han gapar och tar i ända från tårna och han lyssnar på galet hög musik, ibland så det skallrar i glasen, och han har täckt för fönsterna med tidningspapper och sydstatsflaggor. Ja, och nu är han igång igen. Men den här gången skriker han inte med sin vanliga basröst. Nej nej, han har gått upp i falsett! Banka lite i väggarna också ja.
För någon vecka sedan hade han besök av en keyboard också. Kanske inte var en av hans största talanger, det insåg nog han också för jag har inte hört nåt på ett tag.
Varför vi inte säger till honom? Jo, kan bero på att han har hela hallväggen full med vapen av olika slag, och så är han ju just galen.

I had a dream

Jag drömde nåt så knepigt inatt. Det var nån slags översvämning i ett "far away land" och folket som bodde där bjöd in mig till deras vattentäta lerhus och vi drogs med i vågorna åt alla håll å kanter. Sen var det fest och många av mina kompisar var där. Konstigt att jag inte såg dem innan tänkte jag. Efter att vi ätit lite brownies så kysste jag min kompis och det uppskattades inte. Haha! Dock vet jag inte vem denna var för det fanns inget riktigt ansikte.

Idag har jag haft riktig sovmorgon. Jäkligt skönt! Igår såg vi Mamma Mia på bio. Så romantisk. Jag riktigt rös ibland, speciellt när lay all your love on me kom. Helt klart en underbar film, men jonas blev lite orolig när de började sjunga hela tiden i början... på nåt sätt hade han nog förträngt att det var en musikal. Nu ska jag såklart lyssna på ABBA resten av veckan.




Vilket underbart vackert par. Om ändå det hade vart verklighet.

Jag är Greta...not

Gott! idag var sista VFU-dagen för denna gång=) Hur skönt som helst! Inte för att jag inte gillar skolan, men det är ju såå utmattande att vara där. Är ju inte så värst van så det tar ju på krafterna å ja, jag är en sömntuta!
Ikväll blir det bio med Hans (puss) och innan dess blir det nog en liten fika med Rebecca.

Imorgon blir det städning å sånt skoj här hemma. Här ser förjävligt ut verkligen. Jag vill inte ens veta vad som egentligen ligger i vasken... 
Redovisning i skolan på fredag. På fredag eftermiddag hoppar jag på tåget till Karlstad! Ska upp och hälsa på min sweety och det blir galet kul. Med myskväll, shopping och en kväll med vin å öl haha=)  Och såklart en massa babbel! För mig blir det som en rolig mini-semester innan tentan!

Hehe min lilla mys Myzli har börjat arbeta fram en riktig stjärn-personlighet. Hon sjunger gärna och är inte helt emot att ligga framför spegeln och leka. Så man ser hur man ser ut när man leker. Du vet, man kan ju inte gå runt å se dum ut...



Dust it

Igår blev jag galen  på mitt hår. Älskade min nya färg, men håret hänger ju bara tyckte jag. Då drog jag till Allum och köpte den omtalade Dust it . Den funkade riktigt bra faktiskt! Äntligen nåt för mitt hår. Jag tycker inte alls om mousse och spray å sånt så denna passar mig perfekt! Lite dyr, burken var ytte-pytte liten, men jag är säker på att den håller länge.
Extra plus för att jag nu kan ha fint utsläppt hår även dagen efter tvätt. Innan har jag fått sätta upp håret efter några timmar bara för att det blir så tråkigt. Hehe massa reklam här, men jag rekomenderar varmt.

Go Dust it.



Nu ska jag göra gröt till min älskling. Han ska testa havregrynsgröt för första gången.

One love

Javisst är det Bob Marley som spelas hos mig just nu. Jag satt precis och läste igenom min blogg och insåg att den måste vara tämligen tråkig att läsa, specielt om man inte känner mig bra. Jag tror nog att mina nära fattar när jag är ironisk och driver med er, och med mig själv. Andra som inte känner mig så bra måste ju tro att nåt fattas i mitt huvud. Fast det gör det kanske.
Å andra sidan har jag nog aldrig skrivit ett inlägg för att roa er, ego som jag är. Jag skriver för att det är så skönt att göra det. Jag tycker att det är roligt. Som att skriva dagbok, fast att mina vänner är delaktiga.

Med det sagt ska jag berätta om min helg. Igår var vi i Romelanda och passade vovvarna ett par timmar. Mamma var i Tyskland. Hehe undrar vad vi får för belöning!  Det var mysigt, fast det hade vart ännu bättre om inte det hade varit för alla mesiga golfare och älgjakten. På kvällen hade vi egentligen planerat för utgång, men så blev det inte. Huvudvärk och allmän trötthet kom ivägen. Istället stannade jag hemma och klippte till Jonas! Han behövde det, hans hår var alldeles för långt (varning: tråkigt skämt). Jag tyckte att det blev rätt fint. Inte blev det hackigt ialla fall.
Idag tonade jag mitt hår till liite mörkare, eller snarare en annan nyans. Nöjd. Nu är det städning och tvättstuga som gäller. Lunch i lerum ska jag försöka klämma in också.

Pussilago

Alla barn är lika mycket värda

Japp, idag hade jag mitt boksamtal och det gick strålande. Känner mig så nöjd. Boken jag valde (Den lille hitteräven)passade bra in på veckans tema; nämligen barn från andra länder och allas lika värde. Skönt att det är gjort.
På måndag ska jag hålla i gympan (inte gilla) så i helgen får jag fundera. Någon som har förslag??

Om en stund kommer det över lite människor hit så ska vi se på film eller spela spel å sånt. Lugnt och skönt och mysigt. Får väl plocka undan lite innan dess då...
Glöm nu inte att NJUTA av helgen!
Puss på mun

kors i taket

Igår var jag så nöjd att jag kom ifrån skolan ganska tidigt, för jag skulle spendera tid i lerums bibliotek för att hitta en riktigt bra bok till mitt boksamtal. Skit också, tänkte jag, bussen gick ju bara en gång i timmen vid en tiden, så jag fick sitta ute så fint och vänta. Kommer blöt till lerums bibliotek... ser lite tomt ut därinne... Ja visst, där sitter en fin lapp som säger att ALLA bibliotek i lerums kommun är stängda ett par dagar för uppdatering. Bla bla bla. Skitdag! Sån förbittring jag kände. Jag kan tänka mig att det är sånna känslor de lite galna tanter (ni vet dem som pratar för sig själva) har bubblande i sig. Haha, man vill bara förbanna alla som sätter käppar i hjulet för en, men egentligen är det ju bara otur. Fick tag i ett par sagoböcker i all hast senare på kvällen. Gillade dem inte alls... har ni tänkt på att de flesta sagor är ganska råa? Mycket död och blod å sånt, om det inte bara handlar om en prins som får prinsessan. Urk. Jag pratade med min handlerade så jag har samtal imorgon istället. Fick ta en bok från skolan. Inte som jag hade tänkt, men det funkar.

Hehe ja, igår var jag bitter, men idag är jag bara trött. Kom hem rätt tidigt idag med ändå och somnade på soffan, sov i närmare tre timmar. Här sitter nu någon som inte kommer somna inatt. Men det spelar ingen roll, för imorgon är det fredag, då kan man vara trött för sen är det helg. Så jäkla skönt.

Förlåt för det sorgligt tråkiga inlägget, ni kanske inte ens fattar vad jag babblar om för jag ser ju nu att det jag skrivit är rätt grötigt. Plugga nu. Hej svejs

20:18

Hoho... Nu är det återigen måndag. Helgen var mys. Härligt med tacos hos Jocke. Drack lite mer än planerat, men det skadar väl ingen. Utgång efteråt blev det väl inte direkt. Men på hemmaplan var det twister å tjöt som gällde så vi hade så trevligt så.

Idag har jag vart på min VFU igen. ska vara där i 10 dagar typ. Min uppgift denna veckan är att ha ett boksamtal enligt en viss modell (Chambers, om nån var intresserad). Faktiskt väldigt intressant, men jag har ju ingen erfarenhet av det så jag är ju lite spänd hur det går. Ungarna kanske kastar sina frukter på mig!
Så nu har jag kollat in vad de jobbar med denna veckan så jag ska nog hitta någon passande bok. Det kluriga är ju att  välja en lagom svår bok. Det är ju väldigt nedslående för barnen om man väljer någon som de inte förstår och då blir det ju misslyckat. Men väljer man en för lätt bok- ja då händer ju ingenting. Bla bla...

Idag hade vi ialla fall gymnastik... Vad ska jag säga om det? Kanske inte min favorit del av dagen direkt.

Nu ska jag rengöra mig och sedan blir det nog lite tv eller film. Och massa gos såklart.
Pussilago

Lördag

Älskade Arn... Jag ska inte säga så mycket om filmen för jag vill inte förstöra för er som inte sett den än! Men jag tyckte allt att den var bra. Den hade allt.

Kom hem nu från en liten shoppingtur. Fick köpt en jättesöt tunika och nya ögonfransar haha.
Ikväll lutar det åt att åka till Jocke och käka tacos med några gamla goingar. Sedan fortsätter kvällen nog ut på stan efter det. Får se vilka som hänger med på det. Ska i alla fall möta upp Rebecca i stan har vi sagt.
Jaja får se vad som händer och sker. Nu ska jag sträcka ut mig på sängen, mm...

Förresten så ser ni kanske att min blogg ändrat skepnad lite. Darling fick ge mig en välbehövd hjälpande hand!

Puss på mun

Somebody crack a window!

Idag var en hemsk dag i skolan. Jag var så trött i kroppen och jag kunde verkligen inte sitta still. Vred och vände på mig hela tiden. Hemsk luft var det också. Panik i hela kroppen. Sedan blev jag så otroligt trött i ögonen! Jag fick kämpa för att hålla dem öppna, ibland kändes det som pupillerna rullade in i hjärnan på mig. Jag satt säkert och skelade och såg helt hemsk ut. Det var hemskt. Ni vet när man är så trött i ögonen att det nästan smärtar när man inte får stänga dem. Ja, det genomled jag idag.

Nu är jag piggare i ögonen och snart ska jag in till stan och möta darling för en fika och bio. Vi ska se på Arn, den andra filmen. Jag tyckte om den förra, mot mina förväntningar, så jag hoppas den här är bra. Jag hoppas även att jag ska kunna sitta still.


Fem år

Idag för fem år sedan så satt jag hos Jonas på hans rum hemma i floda. Om två timmar skulle han följa mig till tåget. Det var en promenad som ledde till att det blev vi. Jag kommer ihåg allting väldigt tydligt. Från tåget som susade förbi på andra sidan sjön till det fåniga leendet jag hade när jag sedan var på väg hem. Trots att minnet av den kvällen känns så färskt så känns det som en evighet sen.

Jag och Jonas har alltid gjort något speciellt på våra årsdagar. Vi brukar åka någonstans eller så. Detta blir första året som vi inte gör något speciellt, på vår fem års dag haha! Det är väl ett tecken på att man har blivit lite tråkig känner jag. Men jag är säker på att vi hittar på nåt roligt senare i höst, när vi har lite mer tid. Ikväll blir det i alla fall mys i soffan.


 
Jonas är så söt på vänstra bilden. Den är från första sommaren ihop. Han plockar bort ett kryp från mitt hår,




23:44

Måndag igen. Antar att det är därför huvudet bultar. Min helg har varit toppenmysig, om än alldeles för lat. I fredags träffade jag mina tjejer på en fika i stan. Aldrig en tyst sekund när vi träffas, och vi satt i nära fyra timmar, ja samtidigt som caféet stängde traskade vi ut därifrån. Tokmysigt och gott! Jag åt den godaste chokladbiten jag någonsin smakat!

Imorgon måste jag till stan igen, fastän att jag är ledig. Måste lämna in en blanket som jag glömt. Annars blir det inget betyg. Men först ska jag träna med Catia! Idag i föreläsningssalen så kände jag! Jag kände  med mina händer att mina nackmuskler har blivit såå stora. Catia sa dock att så var inte fallet... spela roll, tänkte jag. Jag satsar ändå på snygg rumpa!


God natt


"If there is nothing missing in my life, then why does theese tears come at night?"

Listar ni ut vad det kommer ifrån? Lite mysig låt som tar en tillbaka ett par år, jag kan nästan känna lukten från den tiden. Låter hur flummigt som helst, men ofta när jag tänker tillbaka på gamla tider så är det just luften och dess lukt som får mig att minnas hur det var då.


Det har varit mycket känslor på senaste tiden, Är det hösten som orsakar det tro? Hösten är ju ändå förnyelsens årstid. Men senaste tiden har mitt hjärta haft väldigt svårt att samarbeta med huvudet. Hela kroppen hamnar i spinn. I mitt huvud finns inget vettigt att hämta, men mitt hjärta fullkomligt skriker. Jag nästan ryser, för ikväll känns det så tydligt.
Inatt kommer jag hålla om kudden och låtsas att den är du.



Pippi


"Lugna ner dej ett par hekto" - Pippi Långstrump
Ja, en klok tjej. Mycket klokare än de flesta av oss. Pippi är den första boken jag läser. Nu har jag börjat på "Anne på Grönkulla". Jag var på biblioteket idag och fick tag på en del böcker, närmare bestämt 10. Nu saknas det bara två så har jag alla jag behöver för denna kursen. Mycket att läsa på inte ens en månad, men det mesta är ju barnlitteratur så det ska väl gå=) Jag är bara nöjd över att så mycket fanns på biblioteket. Gratis är bäst.

Idag när jag kom hem, alldeles seg i huvudet möttes jag av något så underbart. På köksbordet stod en alldeles vacker bukett med blommer i min favoritfärg och ett fint kort till. Helt oväntat. Det värmde mitt hjärta.





Want you back



Det finns en chokladtårta som jag alltid älskat, iaf sedan tidiga tonåren. Den här tårtan fick jag ibland, inte så ofta som jag hade velat. Jag visste inte hur jag skulle få tag på den själv. Jag kunde ju inget recept! Men när jag blev lite äldre ändå, då hittade jag vart man kunde få tag på den. Jag köpte och jag åt. Sedan köpte jag allt oftare, den blev liksom en del av min vardag.
En dag när jag åt märkte jag en sak; den smakade inte som den gjorde förr. Glassyren var liksom borttagen och den hade ändrat smak lite. De hade ändra i receptet! Den var fortfarande väldigt god, men den smakade inte som förr. Jag kan fortfarande äta och njuta av den, men det är ändå inte samma sak. Det är inte samma känsla som förr.  Hoppas jag får tillbaka orginalet!


Pst Nån som har recept på en riktigt god chokladtårta?


RSS 2.0