Living in chaos - NOT

Nu har jag städat hela lägenheten! Riktigt noga, och tvättat också=) Jag har t.o.m sytt upp köksgardinerna! Eller ja... limma räknas väl?
Idag var skolan så tråkig att jag gick därifrån efter 50 min. Så himla onödig och jag fick verkligen panik när jag satt där. Min kropp ville verkligen inte vara där idag. Hoppas inte att resten av kursen är så här tråkig.

Men men, ska till affären nu och möta en kompis å sen ska vi laga middag. Kyckling! Här får ni en bild på mitt nystädade hem, mysdelen. Så om ni nu har det stökigt hemma kan ni få lite inspiration (eller bara känna er dumma). Hade jag haft en före-bild hade ni fått känslan av att allt är möjligt, för det är det ju.

 Som ni ser ligger där inte en enda strumpa



Jumper



                                                      När hela världen står utanför, vem är jag för dig då?















fix you

Blir inte klok på datan! Någonting måste ju ha hänt med den! Och tack vare mitt obefintliga tålamod klickade jag sönder bloggen. Haha vet inte vad jag gjort. Trots att det mesta strular på datorn just nu så funkar det i alla fall att spela musik!
Fix you med offspring är det som är veckans favorit, för den e mysig. Den är från senaste albumet, så det är inte den bästa direkt. Jag vet inte vilken jag skulle välja som deras bästa... finns många bra. Jag längtar till den dagen då offspring kommer och spelar för mig. Sångaren har en av de snyggaste rösterna. Lyssna på den, tycker jag.


She sees a million stars, like holes in the sky
All gods tears for her they cry
And I am in her rain

I wish I could fix you
And make you how I want you
I wish I could fix you
And I wish you could fix me

I wish I could heal you
And mend where you are broken
I wish I could heal you
And I wish you could heal me



Å dä ä inte vetigt sån tid di tar

Tentan är avklarad! Trots att jag bara fick sova 3 timmar inatt. Jag å Catia kom lite sent när alla redan satt och skrev och när vi satt oss kom vi på att just det, vi måste ha våra leg vid bordet. Fick gå igenom klassrummet igen. Lite pinsamt. Sen tillbaka på våra platser viskar Catia "Men, vad ska du handla?" Ja, då hade jag plockat med ica-kortet! Det var roligt och jag kunde inte hålla mig för skratt. Sedan fick jag skamset gå tillbaka tvärs igenom rummet igen för att hämta leg. Haha hoppas jag inte störde allt för mkt=)

Texten som vi arbetade med var ett utdrag från Hugo av Maria Gripe. Underbar och rolig text att läsa och går man verkligen in på djupet hittar man en del intressant. Så är det ju med de flesta barnböcker.

Nu har vi precis käkat kinamat och det är dags för några slappar-timmar för mig. Får se vad kvällen har att bjuda på.



Ja, vi har fått en del kommentarer om vår trädgård. Vissa kaller den ovårdad, precis som att det skulle vara nåt fult. många "ovårdade" killar e ju snygga just för det att de ser ovårdade ut. Jag tycker personligen att huvudsaken är att växterna är gröna och mår bra. Jag sådde ett par frön för att det skulle växa krasse, men insåg inte att de skulle bli så förbaskat långa och nu tar de över hela baksidan snart. De skulle nog haft en sån där pinne att klättra på. Men som sagt; allt är ju grönt och välmående. *harkel*

 

Vart e jag?

Har ni nånsin haft såna dagar där man bara är helt uttråkad? Jag har en sån period nu. Jag bli nästan galen, på mig själv och allt annat liksom. Man känner sig änna lite bortdomnad (eller hur det ska stavas). Jag blir som en understimulerad katt. Det är en sån konstig känsla... Idag åkte vi en snabbis till allum, men det var ju rätt tråkigt det med. Vänta, nu tror jag att jag har det. Jag tyckte att det var roligt att träna både idag å i förrgår... och jag har faktiskt tyckt att plugga har vart rätt intressant, ja nästan roligt emellanåt denna veckan.
Spännande, ska den nya Terese vara sån då? Kommer detta att hålla? Om det håller även imorgon, ja då kommer det vara roligaste dagen på länge för då har jag ju tenta- på en lördag!! Hoppas hoppas att jag blivit omvänd, gud vad praktiskt det hade vart.
Fast jag skulle sakna mig själv...

Bitter

Ja, jag har verkligen velat fixa färdigt vardagsrummet hela sommaren. Nu är vi nästan där, men så ska såklart det sista strula! Bajs. Jag blir verkligen sur, överreagerar å sånt. Håller på med ett par tavlor som jag har velat ha så länge, men ramarna funkar inte. Nu är det för sent på kvällen för att göra nåt åt saken ändå. Mm, jag blir bitter. Skäms på mig.

Och Myzli, den dumma katten. Hon ska bara hålla på att riva ner och förstöra det lilla jag får gjort. För fan, låt bli gardinerna.


Nej, jag ska ringa mamma och beklaga mig. Känns alltid lite bättre när man pratat med mamma.


Hardcore fredag

Igår spelade Hardcore superstar på Liseberg. Vi var där å lyssnade. Kvällen lockade verkligen fram Göteborgs värsta coolingar, oh ja. Det var roligt att titta på dem också.
Vi passade även på att leka lite i spelhallen, vilket alltid plockar fram barnet i en. Superkul. Måste tilläggas att jag åt två bitar rå fisk igår. Smakar mindre illa för varje gång. Faktiskt.

Nu har jag äntligen blivit klar med min skrivning här hemma. Krävdes inte mycket av mig alls egentligen. Behövde bara komma på vad man skulle skriva så kom resten av sig självt nästan. Städat massor idag och tvättat. Ikväll blir det discobowling och utgång efter det. Blir säkert trevligt.

Bättre än såhär blev inte bilderna

 


Smell ya later

Jag älskar dig!

Nu sitter jag här igen, framför datorn, i samma skjorta som jag har tänkt slänga i tvätten i flera dagar nu. Men den e så skön att jag bara måste ha på mig den. Även om den har stor vit fläck från tandkräm. En storskjorta från Monki. Den är helt underbar att krypa in i efter duschen! Jag har provat att använda min morgonrock istället, men nej, det är inte samma känsla. 



Snart ska jag till frisören och klippa mitt eländiga hår. Ja, det var ett tag sen så nu är det dags!
Så nu ska jag ta paus från pluggandet och ta av mig min skjorta för någon timma.

Ibland fastnar man

Ja, nu sitter jag här framför datorn. Jag har städat hela lägenheten och nu måste jag komma igång med min ena examinationsuppgift. Klurigt. Jag har absolut ingen aning vad jag ska skriva. Uppgiften handlar om att knyta ihop min VFU-erfarenhet med litteratur och kursplaner. Jag ska sammanfatta den bild av svenskaämnet och lärandemiljön som jag fått från min VFU. Måste komma fram till tre didaktiska frågor som kan diskuteras. Att knyta till styrdokument är inte så svårt. Klurigare däremot att knyta till vår litteratur eftersom jag knappt hunnit sätta mig in i den. Dumt... den ska vara inne på måndag så jag får väl komma på nåt system som funkar för mig. Man vill ju att det ska bli så bra som möjligt och när man sitter här med papper och böcker och anteckningar överallt så känna det så jäkla svårt, fastän att det egentligen inte borde vara det.
Nej, nu ska jag sätta mig med mitt block och styra upp det här! Eller borde jag börja med maten...

Fredag idag

Kom hem från min andra VFU-dag idag. Det är rätt skoj på skolan, mycket variation och så. Sen är det lite knasigt eftersom jag kom in mitt i en vecka och ska ta igen senare å bla bla. Det blir liksom lite krångligt. MEn det blir nog bra. Idag har jag fått ha en del eget ansvar  för vissa elever. Inte alltid så lätt såklart, men ändå roligt. Det svåraste är att balansera, eftersom alla barnen ligger på såå olika nivåer.

Underbart att komma hem till en avskyvärt stökig lägenhet, men mötas av en gullig liten katt som bara vill att man ska bära omkring henne och ha henne i knät. Sedan vi kom tillbaka hem har Myzli blivit såå älskvärd. Bara gosa å pussas jämt (förutom när det vankas djävulskap såklart).

Ikväll ska Jonas och hans pappa på nån grej tillsammans så jag ska passa på att ha lite filmkväll med en vän. Godis blir det såklart också! Vad annars....

Jag tittar på tv

Idag provade jag och Jonas vår lycka. Vi begav oss till Allum för att prova ut en kappa till mig från HM. Ska skicka efter den, för då får jag rabatt men jag ville testa den i affär först. Detta var ju ett ypperligt tillfälle för oss att se om vi är friska nog för omvärlden och jag säger: Nästan! Imorgon blir det nog bra. Det blir ju bara två dagar så det är nog inga problem och nu smittar jag ju inte.

Jag längtar till helgen. Jag är ledig på lördag och jag ska shoppa. Jag har t.o.m skrivit en liten lista på vad jag ska köpa, eller i alla fall titta efter. Sorgligt, eller hur! Men min ursäkt är att jag legat hemma i fyra dagar nu och har inte alltid haft så mycket att göra.
Efter shoppingen ska vi på 25-årskalas hos Jonas kusin som faktiskt bor i Romelanda, jättenära där jag bodde med mamma ett tag. Tyvärr är mamma inte hemma så jag kan inte hälsa på hemma. Klart man längtar  hem till sin mamma ibland.

Ikväll kommer väl Topmodel på tv också?


Perfect Monday

Helgen har varit superkul! Jobber var inte så kul, mådde rätt kasst och trodde att jag skulle behöva pallra mig hem. Men jag höll ut och vilade upp mig en snabbis innan jag fick göra mig iordning. Alex kom hit och vi käkade och drack vin. Underbart! Herregu va vi kan babbla ändå hehe=) Men det var supermysigt. Sen mötte vi upp Rebecca på tåget och Emelie i stan. Man skulle ju kunna tro att alla har förändrats hur mkt som helst, men inte då! På nåt sätt var alla i botten sig själva, så som de alltid varit.  Så på nåt sätt känns det liksom som att det inte alls var så länge sedan vi sågs allesammans. Tack för en trevlig kväll flickor!

Jag och min älskling har ju faktiskt mått rätt kasst sen vi kom hem från turkiet, så idag gick vi hand i hand till vårdcentralen. Lite mysigt nästan, förutom att vi mådde dåligt då haha! Så nu ska vi vara hemma idag också så får vi se när vi kommer ut till skola och jobb igen. Jag har ju min VFU nu, så det känns lite trist att inte kunna vara där. Tack vara Catia har jag fått komma till en förstaklass! Underbart! Precis vad jag ville! Speciellt nu på höstterminen när de precis ska börja med läs och skrivinlärning. Jag får ju ta igen tiden som jag missat nästa vecka så det ordnar sig nog. Var rädd att de skulle bli griniga på mig om jag var borta så med en gång, men Catia sa att de mest var tacksamma att jag inte kom och smittade dem hihi!

Nu har vi fått hen så vi kan spela massa gamla nintendo spel. Så jag ska bara mysa i soffan med avslagen cola, min favoritkille och tv-spel! Inte helt fel ändå!

If you really wanna know

Ikväll är det bara slappa som gäller för min del. Jag har städat här hemma (en del iaf), jag brukar tycka att det är lättare att slappna av ordentligt då! Om en stund ska jag möta upp en kollega för att få en sak tills imorgon bitti när jag ska jobba. Sen ska jag hem igen och se på "Frank the tank". Kul tycker jag.

Imorgon efter jobbet ska jag hem snabbt, slänga i mig en banan eller nåt, duscha å fixa mig snabbt för att sedan möta upp Alexandra i stan vid fyra. Gud, det var så länge sedan vi träffades. Jag längtar! Vi tjejer, från gamla goa tiden, ska ha en helkväll med tacos, twister (?) och sen ut å dansa!! Hoho! Jag har köpt ett sött linne och en härligt rött läppstift som jag ska ha då. En ny snygg klocka ska jag ha på mig också. Nice.



En sak som jag älskar, som kanske egentligen är rätt fjantigt, men som jag tycker att svenska krogar borde slösa mer på är... Drinkpinnar! Jag älskar när drinken ser lite fjantigt tillgjord ut med fina sugrör, drinkpinne och nån frukt på glaskanten. Det skulle jag vilja se lite mer av. När vi var i Turkiet samlade jag på mig ett par söta som jag åtminstone kan ha i mina drinkar här hemma.



Den rosa har små glitterkorn i sig också. Sött:)

Welcome to paradise

Ja, då var man tillbaka. Eller ja, vi landade i lördagsnatt, men jag har inte varit så pigg efter det. När vi skulle landa fick jag mega lock i öronen följt  av superillamående. Det har liksom inte släppt helt, fast idag mår jag bättre.

Förutom den hemska hemresan har vi haft det underbart! Vi har fått riktig kvalitétstid tillsammans, jag och Jonas.
Kort om vad vi gjorde då:

Lördag:  vi kom fram å käkade innan vi gick och la oss. Vi kom fram rätt sent.
Söndag: Insåg att det var väldigt varmt. Badade i havet. Stora vågor!
Måndag: Åkte på en båttur på havet. Jävligt tråkigt faktiskt, men men...
Tisdag: Sola och bada, och åt underbar kycklingkebab
Onsdag: Sola och bada
Torsdag: Vi upptäckte att vi hade fått in en liten kattbebis på vårt rum. Efter en timma eller nåt fick vi ut den och då besökte vi basaren, som enligt oss var mkt överskattad. Det var roligare att bada. Tillbaka till vattnet!
Fredag: Vi tog vara på sista dagen genom att sola å bada lite till. Vi såg även, till vår förtjusing, att kattbebis och kattmamma hade återförenats. Hurra!
lördag: Var på en härlig tur upp i bergen och kolla in en stor grotta och efter det käkade vi grillad fisk en flod. Sen slappade vi sista timmarna innan det var dags att resa hem!

Vi tog inte så mkt bilder, men här kommer några iaf!


         

   

RSS 2.0