Fuck you, hyresvärd

Japp. Uteplatsen blev vårt fall. Vi behöver tydligen inte bry oss om att söka några fler lägenheter med uteplats eftersom vi "inte klarar av att sköta den vi har nu". Men hur kul är det? Det är ju inte direkt trevligt att sitta där ute med galna grannen ovanför som kastar ner sina skruttar och skriker. Nej... vi är besvikna. Enda felet var ju egentligen att gräset inte var klippt på ett tag.

Jaja...

Vad är väl en trea i öslanda.

Så här efter jul

Glömde visst bort bloggen. Julen har varit underbar i år. Julafton firades med Jonas släkt och annandagen hos min familj. Supermysigt. Fina paket har jag fått också=) Det bästa med julen har för mig varit all tid jag fått spendera med Jonas! Det var längesedan vi fick umgås såhär mycket!

Idag var vår hyresvärd här och skulle besiktiga vår lägenhet. Det står mellan oss och ett annat par. Tyvärr verkade hon inte alltför imponerad av vår uteplats. Ska den bli vårt fall? förmodligen. Förhoppningsvis får vi svar idag. Bäst att krossa drömmarna med en gång. Ingen mening med att dra ut på lidandet.

Nu är det dags att plugga. Jag har inte gjort någonting än så länge så jag har en del att ta itu med vad gäller skolarbetet.

Och imorgon är det nyår. Undrar vad som händer då. Kanske stannar hemma och drar täcket över huvudet.

Moset är gött

Catia, min klasskamrat lyckades få min tenta. Jag fick VG=) Vad gött det känns. Jag inte bara klarade den, utan jag klarade den bra. Skönt att veta att allt plugg lönade sig.

Nu ska jag iväg å handla middag. Nu såklart, när det är som mest folk därborta... segt. Bra planering kallas det visst.

galna grannen med den galna hunden

Jag satte klockan imorse för att ringa vårdcentralen. När jag väl vaknade så kändes det aningen bättre så jag struntade i det. Jag hade inte behövt ställa klockan för galna grannen väckte ungefär hela grannskapet när han stod ute på gatan och skrek: KOM KOM KOM KOM! Vem var det han ropade på? Jo hans nya hund då. Efter fem minuter hör jag brötande på ovanvåningen och sen sätter hunden i gång. Han ylar å gnäller och rafsar i golvet. Ja det är ju en hund som passar galna grannen. Detta fick mig att koka och efter ca en halvtimma tänkte jag att jag hoppas verkligen vi får en ny lägenhet. SNART! Annars får jag nog lämna in ett klagomål, för detta är värre än musiken.

Åh nu sa min klasskamrat att de fått tillbaka tentorna! Jag hoppas hon kan lura till sig min sen också! Så skönt när man har någon i klassen man alltid kan lita på=)

Och nu ringde mamma och sa att hon kommer på besök! Det var jättelängesedan vi sågs nu! Hoppas hon inte blir äcklad av min lägenhet bara hihi

Ett ögonblick av ro

Vi har haft ständiga bråk här hemma om katternas myslåda. Katterna älskar den av nån anledning men tyvärr kan man ju bara sova i den en i taget. Morris delar helst inte med sig.



Men det ska nog inte vara något problem längre för Myzlee har hittat sin egen låda nu så nu har de varsin myslåda.

 

pengar eller utbildning

Igår var första dagen ute i friheten igen. Det var skönt. Mindre skönt är väl att min hals har revolterat och kan knappt svälja. Ja, otur skulle vissa kalla det. Nu står jag inför ett beslut. Om jag går till skolan idag och imorgon kommer jag att bli värre eftersom det är grupparbeten och reovisningar. Då kommer jag inte kunna jobba dagarna innan jul och förlorar massa pengar som jag behöver. Dock är det obligatorisk närvaro i skolan, men det går ju att kompletera med uppgifter när man är sjuk. Frågan är om halsen ens hinner bli frisk på två dagar...
Känns ju dumt att sätta jobb framför skolan när man tar lån för att kunna gå i skola, men å andra sidan så känns det inte som min chef kommer bry sig om att ha kvar mig om jag aldrig kan jobba. Har tackat nej nästan alla gånger han ringt denna termin. Och jobba, det måste jag. Specielt när vi väl skaffat ny lägenhet sen. Då vill jag ha undanstoppade pengar till soffa å sånt.

Mm... kanske är bäst att stanna inne och vara tyst tills jag är helt frisk helt enkelt, oavsett skola eller jobb. Idag ska vi förresten kolla på lägenheten. Det kommer att göra ont. Vi står trea i kö så vi lär ju inte få den, men vi måste gå och kolla ändå. Såna är reglerna.


Gott för trötta dagar

När jag är sjuk brukar jag tappa matlusten rätt kraftigt. För att få i sig en liten svalkande kick av vitaminer brukar gör jag en smoothie. Så underbart gott och litte mättande i varje fall. Man kan göra den av vad som helst nästan men detta är hur jag brukar göra. Det blir ungefär två stora glas.

En banan
frysta bär, kanske 2-3 dl
Fil eller yoghurt, smaksatt eller naturell
lite tropicana apelsinjuice

Jag slänger ner det i mixern å mixar en stund. Har man ingen mixer funkar det nog lika bra med elvisp! Kiwi å mango är också gott att ha i. Päron och apelsin var dock ingen favorit.

Till fest eller tjejkvällen kan man slänga ner lite vodka (eller vitt vin om man vill ha mildare). Blir såklart lite rinnigare då! Brukar bli väldigt gott!


YES

Jag känner mig så glad! Äntligen fick jag ett mail som sa att vi ska få kolla på lägenhet! Hurra! En trea i Stenkullen. Lite dyr kanske, men jag får väl börja jobba mer extra. Åh det var precis det här vi behövde! Något slags tecken på att vi i alla fall har en chans på en lägenhet! Vi kanske inte får den, men vi får i alla fall titta på den och drömma lite! Jag ringde upp Jonas på jobbet och han blev så glad. Det börjar faktiskt bli lite trångt i vår etta.

En perfekt start på ännu en sjuk dag. Men nu kommer jag bli frisk.

bitterhet

Min helg skulle bestå av shopping, gym och mys. Det gjorde den inte. Anledningen till att jag varit så trött under veckan var förmodligen att jag skulle bli sjuk lagom till middag på fredagen! Det var knappt en månad sedan jag blev frisk från förra förkylningen så jag trodde verkligen inte jag skulle bli sjuk igen. Inte rätt. Jag skulle faktiskt vilja gå så långt som att säga att det är sjukt orättvist. Jag har ätit mina vitaminer, jag har ätit typ 4 frukter om dagen, jag har haft varma kläder och alltid skyddat halsen extra noga och jag har tvättat mina händer superextra noga! Det måste ju finnas nån jävel som förtjänar det mer än jag? Det är inte ens förkylning jag fått nu. Det är nåt annat och jag gillar det inte.
Kan ni skymta en viss bitterhet i detta inlägg?

Ljuset i slutet av tunneln

Torsdag är över! Ska bli så jäkla gött med helg! Idag var vi med barnen och kollade på is-show i stenkullen. Riktigt mysigt faktiskt. Duktiga åkare, verkligen!
Imorgon är det lucia på skolan. Då ska vi vara på skolan redan halv åtta! Och firandet görs utomhus. Burr kommer bli så kallt. Hehe det är en av de anledingarna till att jag bestämde att jag inte vill bli förskolelärare- Man är ute så himla mycket! Inte min grej! Men ett lucia-firande ska ju inte vara nåt problem. Blir mysigt. Hela dagen blir nog mysig.

I helgen ska jag försöka få köpt mina klappar. Och nåt litet till mig själv hihi. Mamma och Micke trodde jag skulle vara svårast i år, men för en gångs skull önskade sig mamma något, Hon t.o.m. pekade ut exakt vad! Underbart. Bror får man klura lite på. Jag har faktiskt inte ens kommit på vad jag ska ge Jonas än...

Nu jävlar ska jag klämma på med hög musik. Piggna till lite. På nåt sätt känns semisonic rätt ikväll.

sleten

Jag är så galet trött. Jag är ute på VFU nu igen. Helt underbart att vara i klassrummet nu veckorna innan jul. Väldigt mysigt plus att dagarna är lite roligare då man inte går efter vanligt schema. Enda nackdelen med VFU är att jag blir så otroligt trött. Inte klokt. Men jag blir alltid så att jag får svårt att sova när nåt är på gång. Inatt somnade jag inte förrän vid 03... Då är det segt att gå upp vid sju och arbeta med rätt högljudda barn hela dagen. Men jag lär mig för varje dag jag är där.
Jag hade gärna lagt mig å blundat ett stund men då vet jag hur natten blir. Nej, jag ska hålla ut och inatt ska jag fan sussa lika gott som Jonas alltid verkar göra. Har skickat efter lite grejer på nätet haha. Nåt måste man ju göra...

Fast man kanske kan lägga sig i soffan å liksom...halvblunda.

Just live your life

Åh nu satt jag och kollade igenom våra bilder från Turkiet. Vad man saknar den värmen. Men jag har tänkt en hel del på det nu under hösten, att jag måste sluta resonera som jag gjort tidigare. Jag har alltid sett sommaren som den enda årstid som man egentligen lever. Och då kan ni ju tänka er hur besviken man har blivit när halva sommaren regnat bort! I år har jag bestämt mig för att njuta av alla årstider! Det måste man ju när man bor i ett land som Sverige! Tänka gå som jag gjort och bara vänta på sommaren fr.o.m  slutet av september haha. Det funkar ju inte. Då slänger man ju bort hela livet. För trots att kylan är hemsk, man blir våt och så kall att man blir blå under naglarna så finns det bra saker med höst och vinter också.

Jag älskar listor. Här har jag gjort en lista på fördelar med sommaren och fördelar med resten av året.  Säg till om jag missat nåt bra! Borde finnas massor jag missat. Hoppas jag...

Sommaren

  • Det är varmt och man slipper frysa.
  • Det är skönt att ligga på stranden och man blir brun.
  • Man får mer tid med sina nära och kära
  • Grillkvällar
  • Det finns mer att göra eftersom man kan vara utomhus
  • Man kan ha snygga kläder som inte göms under en tjock jacka
  • Man har även snyggare skor!
  • Dagarna känns längre.
  • Midsommar.


Resten av året

  • Det är fint med mysiga kläder som jeans och kofta.
  • Man kan ha fula kläder som göms under en tjock jacka.
  • Har man dålig dag med håret kan man sätta på en söt mössa.
  • Sminker smälter inte i solen.
  • Det är mysigare med hemmakvällar eftersom det är mörkt!
  • Man kan skylla på vädret när man inte orkar ta sig till gymmet. Ingen förväntar sig väl att du ska gå ut i ovädret?
  • Det är snyggt med stövlar
  • Dammet i lägenheten syns inte lika bra eftersom solen inte lyser på det.
  • Julafton.




Nu är det mörkt

Uhh nu känner jag mig dum. Jag kom hem rätt tidigt idag och vid klockan två kände jag att jag förtjänade en tupplur... och nu vaknade jag! 3 timmar senare! Nu kommer jag aldrig somna ikväll! Haha vilken tur att Elvira ringde och väckte mig.

Idag hade jag tenta! Jag måste säga att den kändes väldigt lätt. Så får man kanske inte säga, för jag vet att jag inte satte alla poäng. Men den var inte alls komplicerad. Inte så svår som jag trodde. Jag var klar redan efter knappt två timmar och såg mig omkring. Folk hade inte gjort mer än hälften ju! Då tänkte jag att shit jag måste ju ha slarvat mig igenom den, men jag hade redan kontrollerat att allt stämde. Aja... antingen var jag kass eller grym. Jag gissar på det senare;) haha... nä men det känns i alla fall jäkligt bra! Får domen om tre veckor. Håll tummarna för att jag var grym!

hej hopp

Idag har mitt mål bara varit att plugga. Men det blev mest tvätt och bak här hemma. Jag har bakat kanelbullar! Mm jag har inte smakat ännu, men jag är säker på att de blev perfekta. Ikväll när Jonas kommer från jobbet ska han få pepparkakor, bullar och julmust=) Fast jag ska ju sova nästan direkt när han kommer hem. Jag har ju tenta imorgon!  Ska packa min väska med lite godsaker ikväll. Ingen tenta utan snask!

Jag har ju en galen granne där uppe. Idag när min andra granne körde in sin bil på våran gångväg blev galna grannen sne och öppnade sin dörr och skrek typ "du har ingen rättighet att köra in där". Hehe grannen i bilen svarar "vaa" och galna grannen upprepar. Sedan börjar de gapa och skrika på varandra! "tyst tyst tyst" och "du ska inte gapa på mig" o.s.v Det slutar med att grannen i bilen lutar sig ut ur bilrutan och höjer näven mot galna grannen och gapar "du, jag kommer upp! vänta bara" och backar sedan hela vägen tillbaka med bilen. Det här var jättekul tyckte jag och satt bara och väntade på den andra konfrontationen, men det blev tyvärr inget mer. Tänk bara hur kul det hade vart om grannen faktiskt hade gått upp till galna grannen!!
Det som jag tyckte var roligt är att att galna grannen brukar gapa och skrika inne i sin lägenhet, men bara för sig själv. Har aldrig trott att han skulle gapa åt någon här i grannskapet.
 
Ja allt runt omring är kul när man sitter ochh pluggar. Allt annat än det man måste läsa.

Vem vet vad som händer med Terese?

Idag var sista föreläsningen innan tentan. That´s it! Nu blir det ingen mer hjälp. Satt kvar ett par timmar med några klasskamrater och pluggade. Det kommer gå bra. Jag är övertygad...

Helgen har varit väldigt lugn och skön. Har inte gjort något alls nästan. Fick dock köpt en supersöt klänning som jag ska ha till nyår. Har kollat på den ibland men inte tänkt att jag skulle ha en sån. Men så provade jag den och tyckte att den var så jäkla söt på så jag köpte den. Fanns bara kvar i strl 32 som var närmast min egen (har ju 34). Men den gick på ändå! Hehe...Får inte bli för mkt julmat sen så jag inte får på mig den=)

Det är nästan först nu som jag och Jonas har blivit såna där "tråksambos" som bara sitter hemma med varandra på helgerna. Just nu finns det inget bättre än att mys i soffan till en film, spela tv-spel eller bara sitta vid bordet å prata.  Vi (eller jag i alla fall) har alltid tyckt att helgerna ska man spendera bland vänner och helst festa. Slappa framför tv:n kan man göra vilken vardag som helst. Mm... fast just nu finns det inte mkt som slår det.        

RSS 2.0