dienstag?

Idag tonade jag mitt hår lite mörkare. Jag valde en färg som heter Kastanjebrun. Liite röda nyanser i och det tycker jag är fint. Mitt hår är fortfarande völdigt blött så jag vet inte säkert hur det blev, men jag tror det blir fint=)
Jag är ledig två dagar nu och det är hur skönt som helst. Har en massa å läsa men det är bara mysigt. Vi började vår nya kurs igår som handlar om mytologi och sagor. Myspys.

Och idag kom äntligen deklarationen! Jag har varit så rädd för att behöva betala tillbaka, men det behövdes inte. Jag får t.o.m ett par slantar. Gött! Dem pengarna går direkt till rese-sparkontot.
Nu ska jag koka ägg. Det är ju rätt nyttigt.

Jonasdagen

Idag vaknade jag upp vid tolv, brevid min trogna vän Myzlee. Mysigt. Jonas har massa landslagstester idag. Det har han haft hela helgen.

Igår var jag ute med Catia och Elvira. Vi hade skoj. Groggade och gjorde oss i ordning här innan vi drog till excet för att dansa. Jag kommer förmodligen inte att gå dit igen. Rätt kass musik. Jag tyckte att det kändes som att man var på golden eller gamleport, fast med snäppet äldre människor och lite större lokal. Men hur som helst så hade vi skoj ändå! En av tjejerna satte sig dock på min tumme så att nageln vek sig åt fel håll. Aj aj, hela nagelområdet blev alldeles blått. Så idag när jag vaknade så dunkade det som fan i hela tummen. Löjligt vad en sån liten sak kan göra ont. Jag bestämde mig ialla fall för att ta en nål och punktera och nu känns det mycket bättre. Det dunkar inte alls på samma sätt. Bra va?

Nu ringde svärmor och frågade vad jag ville ha på tårtan. Vi ska tydligen på middag hemma i floda. Det hade Jonas nog råkat glömma att säga till mig. Jag som skulle på bio med Elvira. Men men. Det får kanske bli bio en annan gång. Idag är det faktiskt Jonas namnsdag!


srotdag

Nu ska jag snart ner till solarieöarna och få lite färg. Idag har jag och Catia suttit å svurit lite åt våra hemuppgifter. De är töntiga och vi gillar dem inte alls. Idag är det torsdag och ikväll ska jag se på criminal minds och Gordons nightmare eller vad det heter. Sen är det helg!!

Imorgon ska vi in till skolan å slänga in våra papper, sen ska vi shoppa=) Sen ska jag iväg och fika med fina tjejkompisar. Alex är nere i gbg i helgen. På lördag blir det utgång. Hoppas det är fint väder.



Nu klickar jag in lite bilder. Första bilden illustrerar när vi fortfarande är i Marias lägenhet och kör Lips- på blodigt allvar.
Sen blev det trångt på golvet framför scenen! Å sen! Sen blev det riktigt trång när de börja spela! Då backade jag ett par meter.
  
 
Men det var ju synd att jag inte fick nån tydlig bild på Pelle. Men äh

Pelle Pelle Pelle

The Hives var suveräna! En toppenshow bjöd dem allt på. Jag är mycket nöj. Blev inte särskilt sent heller för de var klara innan 23! Men oj vad ont i kroppen jag har i dag. Framförallt i nacken, men även tok-träningsvärk i vaderna. Uh min nacke... Men så här är det. Det är meningen när man är på spelning att släppa loss å ha kul. Så som man inte kan göra på vanliga dansgolv. Bästa repliken som fastnade: Jag tog av mig kavajen.

Bilderna jag tog blev suddiga som få. Jag spelade även in en låt Hate to say I told you so. Fast den får jag inte in på datan så det kanske Jonas får fixa åt mig.

Fast nu krånglade sidan igen så kan inte lägga in bilderna heller. De får komma senare.

The Hives are law, you are crime

Tjing tjong
Skulle vilja säga att jag har suttit å pluggat hela förmiddagen, men det har jag såklart inte. Men den del! Annars har jag faktiskt tränat här hemma. Jonas har satt ihop ett litet program till mig som jag ska följa när jag tränar hemma. Det är riktigt bra faktiskt! Kanske säger jag upp mitt gymkort...
Jag har även städat. En del. Snart tar jag ut lön, Jonas, bara så du vet;)

Har precis tagit en dusch och ska väl göra mig iordning så att jag kan plugga sista timmarna innan Jonas är klar med jobb å så. För vet ni vad? Ikväll ska vi kolla in The Hives! Yeeha! Det kommer bli en superb kväll! Förfest hos the big M.

The HivesThe HivesThe HivesThe HivesThe HivesThe HivesThe Hives



bröllop

Såg precis på webb-tv (allt för att slippa plugga) Vårt bröllop i era händer.  Sån otroligt mysig serie. Jag blir så inspirerad och längtar bara tills det är vår tur! Tyvärr så har jag inte lagt undan ett öre till något bröllop så det lär ju dröja ett tag.

Jag åt också precis en jättegod och superenkel hemmapizza. Mm... Jättelätt och går på tio min. Perfekt att göra när man är själv hemma.

Ta ett tortillabröd och smeta på lite tomatpuré
Hacka champinjon, tomat och skinka och lägg på.
Ta riven ost eller lyxa till det med skivad mozzarella och strö över.
Oregano
In i ugnen 200 grader typ, 5-10 min. Klart!


olika former av bajs

Så nu sitter jag här med mina slutuppgifter. Har redan gjort klart en av dem, Bra va? hehe nä... Det jag har skrivit är ren skit. Ordbajs, kodynga, kalla det vad du vill. Men men. vad kan hända? I värsta fall får jag göra om det eller komplettera.

Nu ska jag strax klä om och sticka ner till centrum. Ska göra en synundersökning! Jag blir så irriterad i ögonen jämt så jag tänkte att jag kanske behöver läsglasögon. Det är rätt snyggt så det gör mig inte så mkt... däremot e jag ju lite fattig så om jag har råd med brillor är ju en annan fråga. Äh

Det är skitfint väder ute nu så kanske ska jag ta en promenad ner till lerum...
Fast det är ju rätt lång egentligen.


that plupp is so dangerous

Ding dong
Nu ska jag sticka ner till banan och kolla på alla coolingar! Det är ju prova på-dag på BMX-banan idag. Det är ju helt okey väder ute ändå! Jag ska ta en promenad ner tänkte jag... vet inte egentligen vad jag ska göra där, men det känns som det är min plikt att gå ner. Plus att jag vill. Egentligen borde jag sitta å plugga. Ha!

Igår hade jag och älsklingen en jättemysig kväll. Med grönsaksdipp och film.
Mindre roligt var det när jag vaknade upp av att Myzlee hade satt nåt i halsen. Otrevligt. Hon fick upp den tillslut, men jag fick lite småpanik. Vad gör man när ens katt sätter nåt i halsen? Får nog googla lite på det ifall det händer igen. Det ironiska är att det hon satte i halsen var en säkerhetsplupp för hennes katträd... Säkerhetsplupp in my ass.... Den var ju en livsfara i sig för min lilla kissemiss.

Nä, nu blir det må bra- musik i fem minuter sen promenerar jag iväg.

Det kan du fethajja

Äntligen fredag! Tyvärr har jag dragit på mig något. Något sjukdomsaktigt. Det kom igår men jag är faktiskt redan mycket bättre. Ska slappa hela dagen så är jag frisk till kvällen. Man vill ju inte vara sjuk till helgen. Jag såg på nyheterna nyss att det skulle bli 9 grader imorgon! Galet=)

När våren kommer brukar även shoppingbegäret vakna lite extra. Jag hade tänkt köpa lite nya linnen och kjolar men så insåg jag att jag har faktiskt inte råd med särskilt mycket. Då bestämde jag mig. Det är väl bara till att sy sina egna kjolar? Man behöver nog inte vara något geni för att klara det. Så fort csn ploppar in ska jag köpa lite tyg. Det blir skoj.

Har börjat lite smått med jobbsökandet också. Så man kanske kan resa någonstans sen. I sommar ska jag och Jonas förmodligen inte åka utomlande. Men däremot så har vi fått låna Jonas farmors lägenhet på Gotland! Åh vad jag längtar! Blir väl att vi åker i juni. Innan de allra värsta getingarna kommer också hihi.

Nä, det blir en grym sommar har jag bestämt. Jobb eller ej. Men sol hade såklart uppskattats.


Sommaren är det bästa som finns

jag e dålig på att förklara...

Hur svårt ska det vara undrar jag? Jag har bestämt mig för att köpa en ny vårväska. Först tänkte jag mig en snygg, rätt stor i svart skinn. Men sen kände jag att nej, jag kan inte se mig sitta i gassande sol med en fet skinnväska, jag ska ha en annan. Och den ska vara fin och inte se ut som alla andra. Tyckte att fransar var snyggt, men nu är det så överdrivet.
Nu har jag bestämt att jag ska ha en rätt stor, svart väska med blommönster på. Typ små röda blommor... och med skinnhandtag. Ja, jag har en bild i mitt huvud, Problemet är att jag kan inte ens hitta en väska som liknar den jag vill ha. De enda som ens påminner om den är tygpåsar, men det vill jag absolut inte ha! Det ska vara en stabil, svart väska med blom-mönster och skinnhandtag.

Jag har letat öööverallt. Tror jag. Kollat på alla webbshoppar jag kommer på, men nej. Den finns inte. Hade jag kunnat hade jag gjort min egen. Jag vill verkligen ha den. Jag inser att jag aldrig kommer på exakt en sån som jag vill ha, för jag har nog aldrig sett en sån, men jag vill iaf hitta något liknande. Den kanske inte ens måste vara just blommig, men nåt sött mönster. Men om ni ser blommiga väskor- tänk då på mig. Tack

Och ja, jag inser att blommig väska låter megafult...
Hm... ska googla...



Okej då... bara för att jag sa att jag tittat öööverallt så hittade jag faktiskt precis en väska som är väldigt lik den jag hade i huvudet. Den kommer från Bagsandfashion och kostar typ 530 spänn. Hm den här ska jag fantisera om ett tag och sedan kanske jag slår till. Har inte råd med nåt egentligen men... Jag har lite pengar kvar sen min födelsedag. Vad tycker ni?

Äh nu händer nåt konsigt med datan så jag inte kan lägga in bild, men kolla här:
http://www.bagsandfashion.com/handvaska-0125-balencia-floral-p-1432.html

från mitt fönster

Catia sms:ade och frågade om jag skulle bli jätteledsen om vi stannade hemma idag. Dum fråga. Idag stannar vi hemma och börjar lite på våra arbeten som ska göras nu. Det är nämligen dags för mig att stiga ut till verkligheten igen. Idag är det dunderväder här. Från mitt fönster ser det nästan ut som sommar. Ska ta mig en promenad sen.

I helgen var vi på inte mindre än tre kalas! I fredags var det kalas hos Maria. Hon hade lyckats bjuda dit 38 pers till sin lilla etta haha. Alla var dock inte där exakt samtidigt. Sedan på lördag var det kalas för Maria i floda med släktingar. Då fick vi även sjunga singstar och se melodifestivalen... Vet inte vad jag ska tycka. Vad tycke ni? Vann rätt låt?
I söndags var det 50-års kalas hos en släkting till Jonas. Fast det var snarare finmiddag med femrätters, massa vin och bordsplaceringar. Jag blev ju skraj när jag hörde det för jag kände ju inte en fjärt där. Men det blev så bra så. Blev t.o.m kallas madame (på allvar). Mm.. lite lyx var det allt. Tur att man läst vett och etikett;)

Jag håller sakta men säkert på att vänja migvid min nya telefon... om det inte vore för kameran vet jag ine om jag hade vart så glad i den. Det blir rätt bra bilder. Ibörjan tog jag bara svart-vita foton, för när man tar med blixten får jag värsta pizzafejset, men nu vet jag hur man stänger av blixten så nu kan jag ta vanliga bilder haha.





Kolla in bilden på kissen! Den är så lik våran Morris så det är inte klokt.
Den är från icas reklamskylt...
 

smack

Kom hem från skolan nyss. Kan ju säga att den underbara vårkänslan jag hade igår är aningen bortsnöad. Sketmycket snö ute nu...
Jag har fortfarande inte satt igång med något av mina 4 arbeten som jag ska göra... Jag är nämligen galet skoltrött just nu. Jag har liksom stängt av det där med ansvarstänkandet och lever i min lilla bubbla där man alltid kan göra allt "senare". Jag planerade att ploppa ut ur bubblan i måndags... men det får nog bli någon gång nästa vecka, för veckan efter det så ska det vara inlämnat. Jag är aningen orolig för det eftersom vi fick tillbaka våra tentor förra veckan (den tentan som jag hade kännt mig såå nöjd efter) och jag fick "bara" ett G. Det är såklart inget fel med det, men den hade verkligen kännts så enkel. Sen kan jag ju tillägga att den var rättad av vår kursledare som har smeknamnet "IG-Per". Han ska rätta två av mina arbeten så därför är jag orolig. Men inte tillräckligt orolig för att sätta igång med dem. Jag stannar i min bubbla.

Imorgon tar jag och Catia sovmorgon och går bara på den sista föreläsningen som slutar 16. Efter det ska jag hem, käka, byta om, våga min hår och sedan ska jag och Jonas på Kalasfest hos Maria. Nice

Ah nu är mitt té klart!

vårsol

När jag var liten gick jag som de flesta barn ner till sjön om sommarkvällarna och tog ett kvällsdopp. Det var vid den tiden som solen fortfarande lyste bakom träden. Mamma brukade ta med mig till vattnet och när jag hade badat så brukade jag frysa. Då sa mamma "Upp med ansiktet i solen" och det gjorde jag. Då kunde man känna hur solen värmde hela kroppen från ansiktet och neråt. 
Idag när jag gick hem från skolan så sken solen så underbart och jag tänkte såklart på mamma. Jag tog av mig luvan och blundade med ansiktet i solen, nästan hela vägen hem. Fast jag fick ju öppna ögonen ibland så jag inte trilla omkull! Visst var det fortfarande skitkallt ute, men nu känner man det! Våren är på väg. Som fan:)


Idag fyller Maria 25! Hurra hurra! Kanske är det därför solen skiner extra starkt idag? I helgen blir det skojigt på fredagen hos födelsedagsbarnet och middag på lördag. Jag och Jonas har jobbat på presenten idag. Det blir inte dåligt, för det blir bra. 

onödigt vetande om min lördag

Vad kan man säga om den här helgen? Jo, gmycket bilande. Igår skulle jag och Jonas till allum för att köpa en kräm och vågtången till mig och då kläckde Jonas nyheten om att han vill ha en ny mobil IGEN. Han har ärligt talat haft tre mobiler nu på ett år och det är inga billiga skitmobiler heller. Men jaja, jag hittade inte min vågtång på allum så vi åkte till netonnet för att kolla där. På netonnet hittar vi den mobilen han vill ha (närmare 7000 i ursprungspris) för 5200. Då tänkte vi att vi slår till, men kom på att varken han eller jag har så mycket pengar på våra kort-konton eftersom vi brukar föra över såna pengar till kapitalkonton. Vi lägger undan mobilen och åker heela vägen hem, fixar över pengarna, kollar vart man kan hitta min vågtång (slut överallt) och åker sedan heela vägen tillbaka till netonnet och köper den jäkla mobilen. 
Vi såg att min locktång slulle finnas på expert på backaplan, men när vi kom dit var det redan stängt. Jag blev lite besviken för hela dagen hade jag längtat efter den. Men så låg ju coop bredvid så jag tänkte att ibland finns ju såna prylar där och det gjorde det! Vågtången blev äntligen min!

Kan tilläggas att Jonas "gamla mobil" som inte är särskilt gammal blev min. Min gamla har ju börjat rasa ihop, men jag älskar den mobilen men nu blev jag tvungen att släppa den. Den jag fick nu är rätt klumpig tycker jag och inte så snygg i menyn heller, MEN den har en bra kamera och man kan ha rätt mkt musik. Jag ska bara lära mig älska den nu.

Lördagkväll bestod av god middag, mobilpyssel och film. 


Min förra mobil var så söt och den blinkade så fint när folk ringde... Men jag tror att jag ska kunna gilla den här också. Gött att alltid ha kameran nära tillhands. Plus att den faktiskt är hel, till skillnad från min gamla.

Hehe jag vet att Jonas inte bli glad när jag berättat om hans köp. Han skäms. Men jag tycker att han får skämmas lite då. Vi har skrivit kontrakt på att han inte får köpa nån ny på minst 18 månader. 

Morgonrutiner

Ibland här hemma så känns det som ett zoo.Vi är två människor och två katter, men ändå känns det som katterna tar lika mycket eller större plats än vi själva. Imorgon bitti kommer det se likadant ut som det gör varje morgon:
Jonas går upp och fixar iordning sig. Om kissarna är hungriga går de också upp och försöker få honom att ge dem mat. Ofta misslyckas de, men det gör inget för strax efter att pappa Jonas åker går jag upp och går direkt till badrummet. Oftast sitter myzlee och väntar på mig i badkaret. Hon gillar vatten direkt från kranen- det smakar bäst så. Hon dricker och pratar med mig medans jag tvättar mig och sätter på smink. När jag duschar brukar hon sitta bredvid badkaret och vänta med att dricka. När vi är klara där klär jag på mig medans morris sitter på sin ät-bänk och väntar på frukost 1 eller 2. Oftast hinner det bli en del onda blickar å jamanden innan jag hinner lägga upp frukost. Sen äter jag min frukost. Morris sätter sig vid fönstret och tvättar sig belåtet och Myzlee struttar omkring eller tvättar sig hon med. Sen ringer Catia och säger att hon är på väg. Är jag inte snabb på att svara brukar Myzlee göra sitt bästa. Hon förstår nog inte att hon faktiskt förstör mobilen.
Jag sätter på mig ytterkläder å packar väskan snabbt. Morris ignorerar mig (men jag vet att det är kärlek) och Myzlee brukar säga hejdå vid dörren, om hon inte har nåt annat roligt för sig. Det är bra med rutiner i en familj. Det brukar föda trygghet.

Jag och Jonas gillar våra katter väldigt mycket. De har dock alldeles för mycket leksaker... Nu när jag städade försökte jag ställa undan dem lite snyggt, men så att de ändå skulle vara tillgängliga på ett trevligt sätt. Men i en etta så är 5 större kattprylar för många, och jag skulle gärna plocka bort några av dem (de fulaste iaf)  MEN alla används faktiskt. Så alla får vara kvar. t.o.m det fula katthuset i kartong, med tillhörande kartongsäng på taket. 

      


hair

Nu är jag tillbaka på universitetet igen, min VFU är över för denna gång. Det känns otroligt segt att sitta tyst i en hörsal i tre timmar å bara lyssna och lyssna. Dessutom är det trång för benen och jag får alltid lite panik efter två timmar. Klart att det alltid är en paus också... Jag tror att nästa vecka har jag nog anpassat mig till detta igen. Just nu vill jag bara ha helg! Bara imorgon kvar och sen är den här! Denna helg ska jag nog inte ut någon av kvällarna. Jag ska bara vara hemma och ta igen mig hihi. Möjligtvis att det blir bio eller middag med älsklingen bara. 

Ikväll har jag lägenheten för mig själv. Jag har tänkt städa upp och göra det fint inför helgen, men jag har en huvudvärk som vägrar släppa. Fast jag har redan provat att vila bort den så kanske ger städningen ett bättre resultat. 

Häromdagen bestämde jag mig för att lära mig göra inbakad fläta. Det är inte såå svårt som jag har tänkt, inte omöjligt liksom. Dock krävs det nog lite mer träning för min del, men det börjar närma sig. Sen har jag också bestämt mig för att investera i en vågtång från obh-nordica. Artist wave eller nåt tror jag den heter. Den kostar ca 400 så det är det värt. Jag har alltid antingen utsläppt, rakt hår (som jag gillar mkt) eller så har jag satt upp håret i en relativt tråkig toffs. Kände att det är dags att kanske piffa upp det lite ibland och inte alltid ha samma. Bara det går fort för jag är inte den som lägger massa tid på håret vid 7-8 på morgonen.

 
Inte helt flawless, men jag börjar lära mig.                                                                       

Jag funderar bara på hur lång tid det tar att fixa hela håret med denna. 10 min hoppas jag haha=)
Nu ska jag städa undan lite. Hur smutsigt som helst efter att jag åt rostad macka efter skolan hihi. Jag älskar rostad macka med ost på. Mmm.. vem gör inte det?


RSS 2.0