Freitag?

Idag har jag varit ledig från skolan så jag har spenderat dagen med att städa och att plugga. Tänkte göra det lite julfint här nu. Fick sån lust med det igår. Nu väntar jag bara på att Jonas ska komma hem med förrådsnyckeln. Allt ligger ju därborta. Jag får väl fortsätta plugga i väntan.

Samtidigt som vi beställde biljetter till Rise against här om kvällen passade vi på att beställa till Millencolin som skulle  ha en spelning i december. Den blev inställd. Synd för jag hade verkligen sett fram emot att få se dem igen. Men men, vi har ju Rise against.

Ska slänga in några bullar i ugnen. Är så hungrig. Ikväll blir det myskväll hemma med Jonas och imorgon blir det vinkväll med tjejerna. Alex kommer ner så det blir mysigt.


biljetter bokade

Yes Yes Yes! Nu har jag och älskingen precis bokat våra biljetter till Rise Against! Tjoho! Vi ska se dem i London i mars. Grym musik och sångaren har en röst som jag bara älskar! Längtar så! Vi passar ju på att ha mys-weekend med shopping och sånt också. Nu ska vi bara boka flyget dit också hihi=) Jag ska spara mina shopping-pengar tills dess. Ska bara shoppa sånt som är nödvändigt nu. Kan ju försöka i alla fall.
Pratade precis med min chef också så jag kommer få jobba under jullovet. Kommer behöva pengarna ju=)


Längtar!

En månad går fort! snart jul

Nu tar jag paus pluggandet! Frågan är om jag någonsin kommer få grepp på detta. Det är ingenting som vill fastna ju! Ska plugga hårt hela veckan.
I helgen var jag och Jonas på jul på Liseberg. Väldigt mysigt! Fast det var väldigt mycket folk också. Vi gick och bara myste. Sen åkte vi hem och spelade tv-spel. Jonas kompisar gjorde oss sällskap ett par timmar. Igår var vi på middag hos Jonas föräldrar och Myzli fick följa med. Vi har funderat på om vi ska göra en annan stavning på hennes namn eftersom hon egentligen är en hane. Då tyckte vi att Myzlee var det som skulle passa bäst. Då blir det som Myz-lee. Hon gillar ju fighting. Men jag vet inte...

Imorgon ska jag träffa Emelie efter skolan. Vi ska planera inför nyår. Det är viktigt att börja tidigt, innan alla redan fixat planer. Vi ska väl försöka få till en liten fest.

Nej, nu ska jag plugga. Här kommer lite bilder från helgen och pustervik där vi var i torsdags.

       
   

Paj-Fredag!

Jajamen idag är det paj-fredag hos mig och älsklingen! Vi åt köttfärspaj till middag. Första gången jag lagade det, men det blev gott=) Till kvällsgotta blir det äppelpaj med vaniljsås! Ska baka det nu. Och eftersom vi har uppesittarkväll så köpte vi en stor godispåse!

Idag hade vi redovisning i skolan. Lika tråkigt som det brukar vara. Men idag fick jag höra om en underbart bra sida som heter Lektion.se. Där kan man hitta bra underlag för lektioner. Passar såna som mig för jag tycker verkligen det är riktigt trist att bara arbeta i skolböckerna med barnen. Hoppas jag får användning av denna sida under min nästa VFU. Om inte annat kan man ju alltid få inspiration. De flesta har säkert hört talas om den sidan innan, men nu har jag det också i alla fall.

Nu börjar Idol. Det ska jag inte se på.

Puss med kram

I´ve seen that type before

Nu sitter jag här istället för att plugga. Har suttit och letat efter anledningar till att inte behöva läsa mer. Min bästa anledning är att det är för mörkt i köket... duger den? Man kan ju få huvudvärk om man läser i mörker... mm.
Ikväll ska jag till pustervik med flickorna. Det är Moa som lockat oss. Vi ska lyssna på musik som spelas. Ska möta Emelie i stan vid 20.00 så jag har gott om tid på mig att plugga och laga middag.
Myzli pajade mitt tagnentbord igår. Hon ramlade ner på datorn på nåt sätt så min L-knapp försvann och K-knappen är vädigt trög. Jonas psp flög över rummet, men klarade sig nog. Ska inte katter vara smidiga?
Okey, ska läsa nåt kapite nu, alldeles strax.
Fast först ska jag diska.

And then he was a she

Igår var vi hos vetrinären med Myzli och vi fick det bekräftat; Hon är en Han! Det gör ju inget, det blir bara en enklare kastrering och billigare också hihi=) Fast nu har ju hon vart vår lilla sötnos gumman i ett halvår så jag tror inte jag kommer börja kalla henne för prinskorv direkt. Hon får fortsätta vara en prinsessa.

Idag är det massa plugg som gäller för mig. Jag har ju missat en hel del i skolan nu dessa veckor så jag måste komma igen nu. Grammatik är kul, men kan vara rätt krångligt om man inte är med från början. Jag blir alltid snurrig när man ska börja använda en massa nya ord. Även om jag förstår vad de betyder så tycker jag att det kan vara svårt att hänga med när läraren pratar fort. Men så är det! Det hade ju kunnat vara såå mycket svårare så jag är nöjd.

Söndag igen

Vad fort tiden går. Det är redan söndag igen. Igår var en hyfsat lugn lördag med tv-spel. Jag var inte säker på om jag fick dricka alkohol eftersom jag äter medicin (blev ju lite mer sjuk i fredags) så jag drack bara någon grogg:) Vi bestämde att vi inte skulle gå ut eftersom jag var smart att gå ut förra helgen fastän att jag var sjuk (och det fick jag äta upp), så denna helgen skulle jag slappa och bli helt frisk. Men vid 22 drog vi in till stan ändå. Dock insåg vi att det inte var särskilt kul så jag och darling drog hem nästan med en gång och fortsatte vår spelkväll. Idag mår jag inte sämre i alla fall=)
Nu ska jag spela burnout. Ikväll blir det mysfika med Antonia. Var så länge sedan vi träffades.

Imorgon bitti ska jag och Myzli ta bilen till vetrinären och där ska de göra ett ingrepp på lilla Myzli;) Vi misstänker en sak och imorgon kanske vi får det bekräftat. Hehe min lilla prinsessa

Vad räknas?


Honesty what will become of me?
Don´t like reality
It´s way too clear to me
But really life is dandy
We are what we don´t see
Missed everything daydreaming

Nelly Furtado


Inte bara en skön låt, utan även bra text. Passar in på mig just nu. Eller ja, för det mesta faktiskt. Senaste dagarna har mina tankar fokuserats på framtiden. Den stressar mig. Jag brukar tänka att framtiden är sen. Men den är ju just nu också. Det slog mig här om natten. Snart 22 år (!!!) och totalt vilsen. Jag fick lite panik, för att mitt liv är nu, men på nåt sätt har jag inte sett det så. Eftersom jag inte är säker på vad jag vill eller ens vem jag är så känns det som jag inte riktigt lever i verkligheten. Haha finns det någon som är lika förvirrad som jag? Fast på nåt positivt sätt så tror jag att denna förvirring som råder i mitt huvud gör mig till den jag är och kanske kommer utgöra något gott i framtiden.

Så som jag känner det ibland kan det vara väldigt svårt att veta vem man är "på riktigt" . Vissa verkar så säkra på det. Och vissa verkar t.o.m vara säkra på vem jag är utan att jag ens själv vet. Jag undrar hur jag uppfattas hos andra. Jag undrar om folk någonsin kan få "rätt" uppfattning om en om man inte själv har en uppfattning.

Ja, ett litet smakprov på vad som rör sig i mitt huvud just nu.


Morfologi

Idag gick jag tidigare hem från skolan. Jag kan verkligen inte sova med denna hosta och så sitter jag och hostar mig genom föreläsningarna så jag tyckte det var lika bra att gå hem och vila. Här hemma ser dock ut som fan så kanske borde städa först, även fast det är Jonas tur sedan länge;)!

Kursen jag läser just nu är faktiskt ganska intressant. Handlar om grammatik; ordklasser, fonetik och morfologi! Haha jag älskar det ordet! Hur underbart låter det inte då?

Jag sitter inte själv vid datorn. Nej, Myzli inspekterar. Det gör hon alltid. Så här sitter hon. Här är en bild från igår eftermiddag.



Och här kommer en bild från fem minuter senare



Morris tar över, för jag är ju faktiskt först och främst hennes

Haha

Igår blev Jonas bitter för att vi aldrig får en lägenhet, så han skickade nåt slags hat-mail till hyreskontoret! Kanske inte hat-mail direkt, men han kritiserade kösystemet å sånt haha. Och nu ringer telefonen och det är en dam från kontoret som vill prata med Jonas. Hon frågade om jag var med och skrev mailet, men jag svarade givetvis nej och gav dem Jonas mobilnummer! Haha. Nu ska de väl ge svar på tal=)

Sonntag

Nu sitter jag här med min huvudvärk och min hosta. Korkat av mig att gå ut å festa när jag inte var helt frisk, men vet du vad? Jag hade så kul att det spelar ingen roll! Myckat dans å tjöt. Såg en kille som jag kände igen så himla mycket och då kom jag på att det var en gammal klasskamrat från femman som jag gick med i frölunda! Tänka sig vilket minne jag har. Skoj. Sen drog vi vidare till sticky, som faktiskt alltid är ett säkert kort, enligt mig. Roligast på dansgolvet var nog Killing in the name som är en favorit hos mig.

 
Så här snäll och oskyldig såg jag ut innan vi begav oss...

På vägen hem blev jag glatt överraskad när jag såg att vår buddah satt kvar på Mcdonalds-skylten. Förra veckan placerade vi ut våra buddah på diverse utvalda platser på väg mot krogen och detta var den sista vi satte upp. Trodde inte den skulle sitta en hel vecka. Något slags hopp väcktes inom mig. 

              Där uppe står han så ståtligt

Nu blir det Ensam mamma söker och choklad!


Äh

Nej, jag har ännu inte frisknat till helt, MEN jag är inte heller jättesjuk! Så ikväll ska jag ut!! Japp, kör på det. Får försöka att inte hosta slem på någon stackare bara...
Jag har verkligen inget roligt att erbjuda här... hela veckan har spenderats i soffan så jag är grymt uttråkad och är alldeles öm i rygg och nacke. Då är det kanske bra att gå ut å skaka loss hihi!

I min ensamhet hittade jag lite roliga bilder på datorn. Ser väl inte helvass ut, men det bjuder jag på;)

       
  

Sjuker

Nu slog det till. Jag visste att jag inte skulle komma undan! Jäkla förkylning. Tur att jag har så lite skola denna veckan då! Så jag missar väl inte så mycket. Jag visste att jag skulle bli sjuk för Jonas har varit förkyld ett tag nu och det är alltid så det börjar. Jonas drar på sig nåt å sen smittar han mig. Men jag förlåter honom. Han var nere i morse och handlade upp halva apoteket så nu har jag vitaminer, sugtabletter och piller så det räcker och blir över för resten av året.
 
Jag ska döda den här förkylningen
.

Helt Jurassic!

japp det var ett uttrycka som tydligen blev populärt när de filmerna var på tapeten. Det kunde man som i min ålder säga om t.ex ett kasst uteställe " Nä, men det är ju helt jurassic" eller om man var barn om en t.ex en grym lek "Ja den är helt jurassic!!" Känns ju lite som ett uttryck som dog ungefär en vecka efter att det kom till, för jag har då aldrig hört det. Någon som känner igen det?

Nu ska jag strax till ica och köpa ägg. Jag ska baka syltkakor ikväll, så när darling kommer hem vid halv 11 så ska vi krypa ner i soffan under en film. Äta syltkakor och dricka varm choklad och se på Borat.Underbart=) Det måste ju ändå vara tidernas mest citerade film! Jag vet ju att bara här hemma så kommer citaten flygande varje dag.


Vad är det för dag idag?


Vad är det för dag idag? Är det en vanlig dag? NEJ, det är ingen vanlig dag för det är Jonas födelsedag!
Hurra hurra hurra





RSS 2.0