Livet

Idag var det en lång dag i skolan med mycket att lära(?). I klassrummet diskuterades det vilt om olika grammatiska medvetenheter när en ur gruppen säger : "Men bara så ni vet så kommer detta inte på tentan så ta det lugnt" varav läraren kontrar: "Men livet består väl av mer än en tenta??".  Så sant så. Livet består av mycket mer än tenta. Det består även av sjukdom. Jonas blev visst supersjuk idag. Ligger å pustar å stönar. Han såg ut som han skulle spy när han åt min goda mat. Men jag är säker på att han tyckte den var god ändå, alla två tuggor han tog.

Livet består också av film med godis. Ikväll ska jag frossa i choklad och hyra film. Jonas får snegla från sängen.
Livet består av smärta. Ikväll ska jag vaxa mig själv. Får la se om jag överlever.

Livet består även mycket av kärlek. Och just den här lägenheten är fylld av det. Av ren kärlek ska jag massera svettiga Jonas.

För de flesta av oss består livet av så mycket mer än en tenta. Jag tycker att mitt liv är som en godispåse. Där finns lite av varje och vissa bitar plockar man på sig extra många av för man får inte nog av dem. Det finns bitar som e jobbiga att tugga, men som är väldigt goda. Det finns sånt där utfyllnadsgodis som man bara sväljer utan att ens tänka på det. Det kommer ofta med en eller två missbildade godisar. Det finns såna med papper som man sliter av och som sedan dyker upp lite här å där. Sedan finns det såna bitar man lägger i påsen för att kanske någon annan ville ha dem och ibland är de bitarna ivägen när man letar efter de där extra goda bitarna. Oftast äter jag mer än jag borde.
Men sånt är väl livet.

say what

Nu är det på gång igen. På god väg att bli sjuk. Jag vill verkligen inte. Jag tokdricker citronvatten, c-vitamin-gegga, och brusig c-vitamin. Jag ska c-vitamin-chocka min kropp frisk. Vad mer kan man göra? Kanske ska hälla i mig lite kan-jang? Men det är så jävla äckligt. Dricker hellre en flaska tequila. Fast det hjälper nog inte lika bra. Det är så jävla tråkigt att vara sjuk. Jag blir det alltid så länge också. Nej, jag vägrar. Hm ägg är väl nyttigt? Jag kanske ska äta massa ägg till frukost.

När jag blir sjuk brukar jag alltid bli så bitter och sitter då och funderar på vad jag gjort senaste dagarna för att bli sjuk. Just nu vet jag inte... I söndags tränade jag fast jag hade lite ont i halsen. Då fick jag svårt att andas och fick ge upp. Kan det vara boven? Eller kanske när jag gick den där blöta långpromenaden dagen innan? Man blir ju inte bara sjuk. Kanske någon nolla som har smittat mig.  

Träningen är i alla fall inställd idag och jag är ledig. Ska plocka och göra fint här hemma och så blir det såklart plugg. Ska nog försöka se på Wall-e också. Vi hyrde den igår, men jag somnade. Hade hört att den var så söt, men jag tyckte liksom bara att det var en robot som rulla omkring och förde oväsen. Ska ge den en andra chans. Nu ska jag steka ägg och göra grönt té.

Minnen

I ett ganska lyckat försök i att undvika pluggandet tog jag fram en låda som jag fick med mig hem från Romelanda i julas. Med lite fotoalbum, dagböcker, tidningsklipp och sånt. Otroligt roligt att kolla igenom. Detta var prylar från när jag var barn fortfarande. Gladast blev jag (och lite rörd såklart) när jag öppnade min "hemliga låda" och fick syn på ett brev från Antonia och ett underbart TOA-halsband. TOA står för Terese Och Antonia. Vi var verkligen super-bästisar haha. Vi är fortfarande kanonbra vänner såklart! Aldrig att det halsbandet hamnar i lådan igen.


 Håll med om att det är vackert=)


Söndags- solens dag

Sitter och mumsar på riktigt kalla och goda vindruvor och funderar på vad det ska bli till middag. Har vart rätt duktig idag så då borde man vara duktig och äta middag också. Har dock inte varit så duktig att jag pluggat, överhuvudtaget denna helgen. Så det får bli min underhållning resten av kvällen. Om det inte kommer nåt kul på tv vill säga...

Nu har jag bokat biljetter till mig och Rebecca till Karlstad. Vi ska hälsa på Alex över alla hjärtans dag! Blir supermysigt! Emelie ska ju också med men verkar som hon kanske får komma lite senare. Det är inte lätt att pricka in en helg som passar alla fyra. Fast jag är ju ledig varje helg nu för tiden.

Gårdagen

Igår var en rätt lång dag. Jonas åkte till Belgien vid nio och jag åkte till skolan. Efter skolan var det systemet och allum som gällde. På allum hämtade jag ut min ring som jag lämnat in i början på januari. Min förlovningsring var ju för liten så jag har knappt orkat ha på mig den senaste tiden. Men nu sitter den perfekt! Känns bra. Fast nu insåg jag att jag inte får av den...kanske har fingrarna svullnat efter igår.

Nån timma efter att jag kom hem fick jag besök och vid åtta drog vi in till stan på en inflyttningsfest. Det var trevligt, rätt mycket folk och det fanns lite käk också=) Sen fick jag kila vidare till brorsan som hade lite fest han med. Hann vara där en timma och få i mig lite tårta innan vi stack in till stan. Efter många om och men beslöt vi att gå till Dubliners. Vid den här tiden började jag bli riktigt trött, men jag tyckte vi hade trevligt! Hann med 03:17 tåget hem och vid halv fem somnade jag in så sött i min säng. Alldeles själv så jag fick passa på att ligga i mitten av sängen=)

Nu sitter jag och funderar på hur länge jag måste vänta tills jag kan ta bilen till gymmet. Ska googla det! Ikväll kommer Älven hit så ska vi se på film och göda oss.

Grattis Bror


Idag fyller brorsan 25!! Grattis storebror!
Har fått höra att det blir två tårtor ikväll. Kan det stämma?


Sitter å väntar på att Catia ska dyka upp. Vi skulle sticka till gymmet vid tio. Nu har jag tråkigt. Efter gymmet bli det plugg så det gör egentligen inte så mycket att vi blir senare...

onsdag på tyska

Idag fick jag en skitstart på dagen när jag försov mig lite plus att Catia t.o.m var tidig! Dålig kombo. Brukar annars vara tvärtom att jag är tidig och Catia aningen sen. Men men, vi gasade på och kom faktiskt tidigt till skolan. Jag har rätt mycket att läsa egentligen, men har redan läst sådär "aktivt" redan innan middagen så känns inte som jag orkar. Den kursen jag läser just nu är förmodligen en av de viktigaste kurserna eftersom den handlar om läs- och skrivinlärning. Så just därför borde jag sätta mig och läsa lite till. Okey.

Imorgon är det torsdag och brorsan fyller år=) Då blir det tårta. Det gillar jag. Med extra grädde. Sen blir det fredag och Jonas lämnar mig och åker till Belgien för att tävla. Hoppas han inte skadar sig. Hoppas han vinner. Brukar såklart sakna honom, men ibland är det skönt med en helg för sig själv. Jag kommer dock inte hinna vara så överdrivet mycket för mig själv för jag har en del att hinna med. Tror att det blir en mycket bra helg, trots att Jonas åker. Jag får lägenheten för mig själv=) Hmm... vad ska man passa på att göra hemma när killen är bortrest? Kanske bara gotta sig i att jag kan göra vad som helst utan att någon ser! Lite plugg ska jag nog också hinna med i helgen.

Fast än så länge är det bara onsdag.


som ett russin

Vårterminens första föreläsning. Rätt.. förvirrande. Fem minuter innan jag skulle iväg imorse smällde det till i huvudet och jag kom på att det skulle komma människor hit och fixa lite med lägenheten. Fick lite ont i magen för här hemma ser nämligen ut som fan. I köket å hallen i alla fall. Jag hann inte städa alls. Jag slängde undan det som kunde tänkas vara ivägen för dem så sen stack jag, lycklig över att slippa vara hemma när de kommer. Nu när jag kom hem ser jag ju dock att de behövde använda vår diskho till nåt och då fick de flytta undan vår smutsiga disk. Haha jag skäms lite nu. Men inte tillräckligt för att ta tag i det. Äh ska de klampa in i min lägenhet får de väl ta den som den är! Right?

Nu kommer Jonas strax hem och då ska vi äta vad vi kallar "kyckling med gegga å de".  Det är en god blandning av kyckling, grönsaker, äggnudlar och såklart gegga. Mm det vattnas i munnen.

Dagens aha-upplevelse på förelänsingen hade förresten inte med innehållet att göra. Däremot insåg jag vilken bra idé det är att ha med sig just russin till skolan. Perfekt för såna som mig som har svårt att koncentrera sig efter fem minuter. Man har något att pilla med, man håller borta sötsuget (eller ja, man underhåller det i alla fall) och det är ju ändå nyttigt. Så, där har ni det. Russin.


Falling

Första delen av min lördag bestod av klättring, då såg jag döden i vitögat inte mindre än två gånger. Denna gången var vi extra proffsiga och hyrde även kritboll för att få bättre grepp. Fast uppenbarligen gjorde det ingen skillnad för mig.

Andra delen av lördagen bestod av lite lagom festande med en tjejkompis. Tog lite fula kort som jag kanske delar med mig av senare. Vi drog till sticky, som vanligt. Tyckte dock att musiken var rätt tråkig och vi drog runt två eller tre. Det var en kul kväll. Älskade Jonas kom och hämtade oss.

Idag vaknade jag med halsont. Har haft ont i halsen typ sen oktober men det blir alltid värre när jag vart ute eller sjungit Lips. Om någon timma ska vi till Mamma i Romelanda. Hon fyller år imorgon så det blir middag och tårta. Senare i veckan fyller även bror år. 25!! Vad köper man till någon som fyller 25? Någon som vet? Ska grilla honom idag hos mamma. Någonting ska jag nog få ur honom.


Sommardrömmar

Nu har man ju börjat fundera lite mer på allvar vad man ska göra till sommaren. Jag funderade på att läsa en sommarkurs, men att skippa lånet och bara ta bidraget och sedan jobba ihop resten. Men nu känner jag snarare att jag bara vill jobba och tjäna lite pengar. Dock vet jag inte vad jag ska jobba med, vill helst inte jobba på mitt nuvarande i sommar också. Jag vill nog helst bara jobba halvtid också. Så man får lite semester också! Hehe får la se om man hittar nåt. Förskolan tänkte jag men de har väl stängt i juli?

Vi har inte riktigt bestämt vad det blir för resa till sommaren... Vi funderar på att spara pengarna och åka till New York. För ditt vill både jag och Jonas gärna åka. Fast man åker ju inte till New York utan shopping-pengar så vi får se vad det blir. Kanske nästa sommar... Just nu siktar jag in mig på London. Längtar såå! 1.5 månad till vi får se Rise Against=)

Ikväll blir det en del plugg. Tänkte göra färdigt hemtentan nu. På måndag börjar vårterminen. VÅR! Börjar längta tills man bara kan ha en tunn, snygg jacka och snygga pumps när man går ut. I vår ska jag nog skaffa mig en grå kavaj att växla med. Snyggt till allt. Nästan.
Idag när Jonas kom hem från jobbet hade han en present till mig, bara för att han är världens gulligaste. Örhängen och armband från pilgrim=) Jättesöta.  

Nä, nu känner jag att jag försöker dra ut på tiden här. Måste diska innan pluggandet också!

Mineraler

Kom hem från gymmet nyss och är supertrött! Det är viktigt att dricka mycket när man tränar. När jag hade fyllt på min vattenflaska och satt min på träningscykeln tyckte jag att det droppade överdrivet mycket från flaskan. Blev en stor pöl. Jag tänkte att den måste läcka och gick ut med flaska igen. Den läckte absolut, från alla små hål som var över hela den. En liten hälsning från Myzlee. Ibland glömmer jag att fylla på hennes vatten så jag antar att detta var payback.

Igår köpte jag Isadoras mineral foundation. Har ju hört att det ska vara såå bra. Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Den täckte väl inte super direkt, även om jag tyckte jag la på rätt mycket. Det som är bra med den är att den inte är så tjock så om man har solat å är lite brun under så täcker man inte över det fräscha. Sen andas ju huden mycket bättre med denna så kanske blir min hy liite finare om ett tag. Kan ju hoppas.


Nu ska jag och Jonas göra god kvällsmat! Sen blir det mys framför tv:n med lite gotta!

hej hopp

Igår satt jag och läste ur min gamla dagbok. Galet roligt. Det känns som att läsa något som någon helt annan skrivit, från ett helt annat liv. Samidigt kände jag igen mig så väl. Man förändras otroligt mycket på några år, samtidigt som jag tror att man alltid kommer att vara samma person. Jag läste den jag hade från 15-17 år. Fick återuppleva allt som jag och mina knasiga vänner hittade på.

Idag är det fredag! Ska in till skolan strax och ha redovisning. Väldigt tråkigt. Sen blir det mysmiddag här hemma. Resten av helgen har jag inte planerat. Skulle vara kul att gå ut kanske. Får se. Nu för tiden är jag så läskigt lat när det gäller det. Man måste ta sig heela vägen in till stan i kylan. Får bli bättring på det.
Nä, nu är mitt te klart! Sen ska jag göra mig redo för skola!

Paus

Att klättra igår var riktigt kul! Kanske en ny hobby där haha. Fast man fick ju ganska ont i händerna efter ett tag och naglarna gick sönder. Men nästa vecka ska vi nog dit igen. Och då ska vi vara ännu bättre! Jag tyckte ändå att vi var helt okey för att vara nybörjare.
Efter lättringen blev jag bjuden på middag hos brodern. Väldigt gott må jag säga. Jag fick även låna bibeln av honom som innehåller gamla testamentet också. Jag har ju bara det nya här hemma.

Maria visar vart skåpet ska stå.
Den stora bibeln! Och min fina pingvintröja som jag har på mig jämt här hemma.

Jag har tagit en liten paus i pluggandet. Jag är nog klar med allt som ska vara klart denna veckan, men jag tänkte att jag i alla fall ska börja lite smått med examinationsuppgiften. Göra grunden för den, så det blir lättare sen. Hade även tänkt tvätta, men jag hittar inte min tvätt-plupp.

Ikväll blir det fika i stan. Mysigt!

Torsk

Prisad vare Jonas. Han har äntligen fixat min dator så det går att skriva med den. Kanske inte ser helt ny ut längre, men den funkar fint=)
Idag ska vi prova på klättring! Jag har alltid velat prova och idag ska vi göra det. Spännande värre. Tror att det kan vara riktigt kul. Efter klättringen ska jag hem till bror och äta middag med bror och far. Det var ju rätt längesedan så det blir trevligt.

Nu är det nog dags att städa lite här innan vi ska åka. Det är inte klokt hur fort det blir stökigt här hemma.
 Så fort Myzlee började känna sig hemma här tog hon själv tag i städningen. Går dock inte så fort för en katt att städa. Däremot går det rätt fort för en katt att stöka ner.

Klippt och skuret

Kom precis hem från frisören. Har ju inte vart där på skitlänge så jag skämdes lite när jag visade mitt sletna hår. Som jag egentligen redan visste så var hpn tvungen att ta rätt mycket och det känns inte bra tycker jag. Jag ska aldrig mer klippa mig kort igen! Jag gjorde det för 2 år sedan och sparar och sparar för att få ut längden på håret men känns som det aldrig blir längre. Nu är det en sån där supertråkig längd. Men jag får skylla mig själv. Hade jag gått dit tidigare så hade hon inte behövt ta så mycket.

Till något roligare: Igår kväll när jag och Jonas skulle se You, me and Dupree så hörde vi hur det började gapas och skrikas utanför- alltså mycket mer än vanligt. Då var det galna grannen och vår vänstra grannfamilj som hade rykt ihop igen. Dom var ungefär 1 sekund ifrån att börja slåss kändes det som. Höll på utanför vårt fönster typ. Jag tänkte att vi skulle ringa polisen, men det lugnade sig så jag sket i det. Fem minuter senare var polisen där hur som helst. Då hörde jag lite när vår vänstra granne berättade vad som hänt: De hade borrat rätt högt ett tag i väggen tidigare under kvällen och jag skulle gissa att galna grannen blev sur och kunde inte hindra sig från att gapa på dem när han såg dem sen. Då hade de visst börjat gapa på varandra och galne grannen hotade med att bussa hunden på dem. Vår vänstra granne blev väl argare och frågade varför han skulle göra nåt sånt. Strax efter det hade galna grannen dragit fram sin kniv och börjat vifta med. Då hade frugan i familjen sprungit in och ringt polisen.
Jag är inte helt säker på hur allt gick till men det roligaste av allt var när polisen skulle prata med galna grannen. De knackade på dörren men han vägrade öppna haha! De stod och bankade på dörren massa ggr men han öppnade inte. Förmodligen stod han i köksfönstret och kollade ut eftersom polisen sa " vi ser dig. Öppna dörren, det är polisen" Hahaha! Sen hörde jag inte så mycket mer än att grannfamiljen skulle göra en anmälan.

Slutet gott, allting gott... Men det känns ju underbart att ha en sådan granne ovanför. Grannarna har ring hyresvärden massa ggr men de kan tydligen inget göra. Intrigerna tätnar i hulan.

Misfits

Har precis städat igenom lägenheten. Känns skönt å bli av med alla dammtussar, för de samlas ju ganska fort när man har katter! Nu ska bara golven torka så blir det middag också. Har faktiskt fått handlat mat för hela veckan också. Har tränat också. Shit jag radar upp massa duktiga saker här nu. Har ju vart en ganska bra söndag då.

En annan duktig sa är att skriva mina skolarbeten. Det har jag inte gjort... Skolan börjar på torsdag så jag har ett par dagar på mig. Jag ska skriva en studie från min VFU, ska göra en stiltransponering på en bok, leta upp tre artiklar som kommer från skolan och skriva om dem och även börja på min examinationsuppgift. Ska väl inte vara några problem haha.

Stiltransponeringen ska jag göra på boken Gummi-Tarzan. Jag vet inte om ni har läst den. Jag hade inte det förräns förra kursen. Jag tycker verkligen inte om den. Faktum är att jag hatar den. Mår änna dåligt varje gång jag läser den. Man använder humor när man tar upp ett så känsligt ämne som mobbing. Barnen skrattar när de läser om hur de mobbar huvudpersonen Ivan. Och de gillar när han äntligen ger igen, men oftast har de glömt hur den faktiskt slutar. Nej, jag tycker boken känns rå. Aja, man kan ju inte gilla alla böcker.

Förresten så tycker jag alla ska ta å lyssna på Misfits. Ett band som jag nästan glömt bort, men som jag faktiskt lyssnade på en hel del för ett par år sedan. American Psycho är favoritplattan.
Lyssna
Njut


The kill

Igår när jag kom hem såg jag att mina stövlar spruckit i sulan på utsidan. Fan tänkte jag då. Sen tänkte jag att det var ju synd, nu måste jag nog köpa mig ett par nya stövlar. Det gjorde jag idag. Ett par jättesöta med lite platå så man kommer upp lite från den kalla marken. Nu ska jag använda dem massa så de inte ser så nya ut. Får se om jag kan laga mina gamla också för de är ett par favoriter.

Det är farligt när man är mycket ledig för då blir man lie uttråkad och spenderar massa pengar på tv-spel å annan shopping. Idag gick vi även loss på ett surroundsound till tv:n. Jonas kopplar in det nu. Så jag antar att det blir en stanna hemma kväll. Måste ju testa såklart! Undrar om det finns några bra filmer att hyra nu. Känns ju som man sett de flesta.

Nej det blir bra med skola å jobb nästa vecka. Nu har vi inte råd att vara lediga längre. Men en bra sak som jag köpt idag på rean är ett par träningsbyxor! Nu slipper jag att träna i svettiga mysbyxor.
 
Igår la vi int lite ny musik på min ipod. Jag har nog hittat mitt nya favoritband! 30 seconds to mars. Har inte brytt mig om dem innan men skön musik. The kill är den bästa låten å den ringer i mitt huvud hela tiden. Lyssna på den säger jag.


tick tack

Idag var vi och hälsade på min otroligt söta brorson! Det var väldigt mysigt. Men som varje gång vi ses så blir jag lite ledsen över att vi inte ses oftare. Men de bor ju en bit bort så... kanske kan bli lite oftare nu framåt våren. Tänk att han redan är 4 år! Tiden går så galet fort.

Ikväll blir det till att stanna hemma. Aldrig att jag går utanför dörren mer ikväll om jag inte måste. Skitkallt ute ju! Stannar hemma och bakar paj och spelar tv-spel istället. Sla även prova min nya nattkräm till håret från John Frieda. Den ska vara bra har jag hört. Mitt hår är väl lite slitet... Har inte orkat gå till frisören på ett tag haha!


Se, du som har ögon

Första dagen på det nya året!

Nu är det väl meningen att jag ska göra någon slags utvärdering av förra året. Hm... jag skulle nästan kunna säga att de var det året när jag kände att jag äntligen fått lite ordning på mitt liv. Jag började t.ex. plugga och det var något jag var rädd att jag aldrig skulle få gjort. Ah mycket mer kommer jag väl inte ihåg från året direkt så.

Jag kan säga att jag har ganska goda tankar om 2009. Mycket bra kommer att hända då! Brorsan fyller 25 i januari. Rise Against i London i mars. Jag och Jonas ska flytta (ja vi ska hitta en fin lägenhet). Vi ska åka på en härlig resa till sommaren. Jag känner att mitt liv blir bättre för varje år så varför skulle inte 2009 vara bättre än 2008?
Mitt jul och nyårslöfte är, förutom att bli lite bättre på allt jag gör, att läsa bibeln. Jag har redan börjat. Jag tänkte först att nya testamentet räckte, men kanske att jag även läser gamla. Det är ganska intressant faktiskt, fast jag anser såklart att man måste ta bibeln med en stor nypa salt. Annars blir man ju knäpp och knäppgökar finns det redan tillräckligt av.

Eftersom det är så fint väder ska jag och en snygg kille jag vet åka till härskogen och ta en skön promenad.

RSS 2.0