4-dagars veckan börjar

Och så var det måndag igen ja! Har haft en riktigt trevlig helg! I fredags såg jag och Jonas på Odyssey, den e ju tre timmar lång och rätt töntig, men ändå... det är ju en spännande berättelse egentligen.
  lördags var jag och klippte mig. Blev sjukt nöjd faktiskt! Först såg det ut som hon klippte av allt hår så jag nästan blev skallig där bak å då fick jag sådär ont i magen, men när jag bad om att få kolla så var det inte alls så. Mycket uppklippt bara, precis så som jag behöver. När hon var klar med klippningen så fönade hon mitt hår så jag kände mig som en hollywood-stjärna;) fick massa komplimanger. Henne går jag definitivt tillbaka till. Önskar bara att jag kunde göra sån frisyr på mig själv. Så borde jag passat på att ta ett kort också kanske... föreviga frisyren liksom.

På kvällen grillade vi och sedan blev det utgång. Massa dans till rätt dålig musik. Hade skoj såklart. På vägen hem blev det shell, eller 7eleven är det ju nu. Hehe förvånad blev jag när jag såg en räv sittandes utanför butiken. Helt orädd. Han hade fått lite korv och trivdes väl av sällskapet. Har aldrig sett en räv förut. Trodde nog att den skulle vara lite mer rädd för människor, men den gick och hälsade och ställde gärna upp på kort.


smell ya later

Idag var vi ute i skogen hela förmiddagen. Skönt när det var så fint väder. Korvgrillning och fri lek var det! Jag och barnen satt på stubbarna en stund och pratade om hur sommar smakar. Vi kom nog fram till att det smakar bär, helt enkelt. Roligt att vara med barnen, men nu ska det bli skönt med helg!

Imorgon ska jag klippa mig. Hoppas det blir bra. Man är ju alltid lite orolig! hehe! Ska nog försöka ta mig i kragen och städa lite här hemma i eftermiddag. Det är någonting som luktar i köket. Trodde jag skulle spy när jag gick in. På riktigt.

By the way: en sak som vi ska fira imorgon är att vi fått ny lägenhet!! Yes, äntligen ett sovrum. Äntligen ett kök med flera skåp och arbetsyta... Och bäst av allt; DISKMASKIN! Nackdelen är dock att inflyttning är 1 juli, när vi planerat att vara på Gotland, så det kan bli knepigt. Men det löser sig. Det måste det helt enkelt.

Kan jag Kan jang

Idag har jag påbörjat min sista VFU-period. För den här terminen... Underbart att se barnen igen! Hoppas bara jag orkar hålla mig frisk denna gången! Känner i halsen å huvudet att det är på gång, så jag gjorde det näst intil otänkbara- jag drack Kan Jang. Sällan har jag smakat något så fruktansvärt äckligt. Någon slags blandning mellan mintu och jäger. Uh skit smakar det ialla fall! Fast blir jag sjuk så smittas ju Jonas och då störs hans träning. Å det är ju taskigt så jag får helt enkelt inte bli sjuk. Och Kan Jang kan ju funka. Det säger de på tv iaf;)

Pratade med sötis-Alex idag också och nu är det nästan klappat och klart. Gotland- Here we come (till sommarn då)! Jonas, jag, Alex och Peter en vecka. Ser så fram emot det! Blir ju galet kul och mysigt. Jag har aldrig vart på Gotland, så det blir kul. Hoppas hoppas att inte något sätter käppar i hjulet för oss nu!

Nä, nu blir det ballerina och Greys anatomy i sängen!

Natti

dålig start på dagen

Jag har nog inte nämnt att galna grannen har flyttat ut... I samma veva börjar de totalrenovera hans lägenhet. De är inne på tredje veckan nu. Hur lång tid kan de ta att renovera en etta egentligen? Jo, det tar lite tid eftersom de sliter ut ungefär hela lägenheten, golv, väggar, luckor, badkar å toa å allt som kan finnas där uppe. Det blir inte mkt till sovmorgon här kan jag lova.

Imorse lät det värre än det någonsin gjort där uppe. Ärligt talat, jag trodde att taket skulle rasa in. Och det gjorde det  också. Pang! sa de i badrummet. Trodde det var katten, men så ringde byggaren på här å sa att han råkade komma igenom taket- "det är ju sånt som händer". Jaja... jag överdrev lite. Det var ju inte hela taket som rasade in, det blev bara ett hål. Det blir säkert skitsnyggt när de lagat det...



By the way: Jag och Jonas har fått erbjudande på att kolla in två lediga lägenheter. Tänk om vi får en ny lägenhet! De ligger båda på andra våningen så då blir det jag som får störa grannarna istället. Vi kollade på den ena i fredags och ska kolla den andra idag. Den första har ingen sol på balkongen efter 13, så jag hoppas mest på den andra.

torsdag=lördag?

Den här veckan gjorde jag och Jonas en upptäckt. Nämligen att det är suveränt att gå ut på torsdagar. Old news, eller hur? Men det har inte vart vår grej direkt, det är ju lördagar man ska ut å dansa på. Men går man ut på torsdagar så har man bara 3 "vanliga" veckodagar innan, sen blir det en rolig torsdag, och visst att man ska upp tidigt på fredag, men det klarar man ju för sen är det helg. Så då blir det mysfredag å sen lördag och om man känner för att inte göra nånting alls då så gör ju det ingenting för man har ju ändå vart ute på torsdagen och haft kul.
Så nu får vi väl utforska vilket ställe som är bäst för torsdags-utgångar.

Igår var det banbygge och sedan robinson och grilla hos Daniel som gällde. Sedan mys-natt här hemma.

Jag har inte kunnat lägga in några bilder alls på senaste tiden. Skittråkigt tycker jag. Fattar inte varför det krånglar så. Jag tycker inte bloggen blir så värsta kul utan bilder. Men men, det ska väl lösa sig. Nån annan dag.

Tortyr

Idag är jag ledig. Riktigt skönt!

Igår sa mamma att vår älskade Shira inte hade mått så bra under natten. Det var jobbigt att höra. Hon e ju rätt gammal och vi är inte så säkra på att hon kommer att klara sommaren. Men hon har överraskat tidigare och jag håller såklart hoppet uppe om att hon ska bli bättre!
Hur som helst så skulle vi se en upplyftande film igår på bio tänkte vi. För att få ett gott skratt och höja humöret ett snäpp. Vi såg Marley och jag. Ärligt talat så har jag inte sett en jobbigare film. Ni kan ju sluta läsa om ni inte vill veta alls vad den handlar om. Jag kan säga att det är inte en upplyftande film. Första 20 min var roliga. Resten av första timman var okey- inte mer. Men den sista timman! Fan vad sur jag blev. Filmen handlade inte om en roligt hund som gjorde galna saker. Den handlade om en familj som fick kämpa med vardagen och man fick se när hunden tynade bort och tillslut dog!
Känner mig lurad. Skulle aldrig se en film som den om jag hade vetat. Trodde ju att det skulle vara en komedi.
Den var liksom jobbigt sorglig. Sådär så det gjorde ont. Ren tortyr. Kan babbla på i evigheter om hur besviken jag blev.
Många tårar blev det iaf. Tror inte ens den coolaste killen skulle sitta där å inte snyfta.

Men ärligt talat? Hur tänker man när man gör en rolig trailer till en film som i princip bara e rolig första 20 min och sedan enbart tragisk. Å hur tänker man när man gör en sån film? Hehe nej, jag rekomenderar inte för snyftare som mig själv.

efter långhelgen

Vilken härlig helg jag har haft! Den har bestått av påskmiddag, utomhus-mys, ommöblering, soff-mys, partaj och bowling. Känner mig skönt utvilad men ändå  har jag ett stort leende på läpparna efter helgen. VI hade riktigt kul i lördags på dansgolvet.

I fredags tog vi ett stort kliv ut och fixade till vår uteplats. Nu känns den respektabel. Typ... gräset måste bara börja växa som vanligt gräs.
Vi har även låtit Myzlee gå fritt ute nu. Funkar inte att ha henne instäng här hemma. Beviset fick bi när hon kom in efter sin första tur i grannskapet. Hon började andas konstigt och jag blev nästan lite rädd. Men då insåg vi. hon var faktiskt andfådd. Hon har lugnat sig galet mycket under helgen. Attackerar inte Morris alls på samma sätt som innan. Hurra!

En sådan här långhelg borde man ju få minst en gång i månaden. Tänk vad glada alla skulle vara då! Jag ialla fall!

Ikväll ska jag och Jonas på bio och se Marley och jag. Den verkar ju supersöt. Jag gillar hundar.

-delad!

Igår kväll skulle jag och Jonas ha lite myskväll med mackor och film. Vi såg den där bondfilmen Quantum of solace. Jonas somnade efter kanske 30 min, men jag höll mig minsann vaken. Fast den va inge bra. Fick liksom inget grepp om den. Men men, smaken är som baken.

Om en timma ska jag in till skolan. Vi har bara tre timmar idag. Så har vi det rätt ofta. Det är ju rätt gött men känns ju ändå lite onödigt att åka in varje dag för så lite. Då kunde man ju lika gärna smällt ihop det till en eller två heldagar och sparat massa tid och bensinpengar. Och man kunde säkert kortat ner studietiden med ett år;)

Nu är det dags för frukost! En tallrik special-K med skivad banan i! Mums är det=)

hockey?

Igår kom min kära Jonas hem från Holland. Kl 5 på morgonen... Jag hade knappt hunnit somna innan han väckte mig. Stannade faktiskt hemma från skolan hela måndagen. Mamma ringde och ville att vi skulle hälsa på henne. Så det gjorde vi. Satt ute på altanen och käkade grillat=) Första gången i år! Gott var det med. Det va underbart att få hälsa på hundarna igen också! Man saknar dem så himla mycket här hemma. Önskar att vi också kunde skaffa hund. Vi har pratat om det men kommit fram till att det nog inte funkar.

På vägen hem fick Jonas ett ryck som vanligt och ville ha en ny teknikpryl... Åkte till mediamarkt och kollade på videokamera, för det är det enda som han ännu inte har i teknikväg. Jag är dock nöjd för jag lyckades övertala honom att inte köpa någon ändå.

Ikväll ska vi se på House. Det är ju hockey på femman när Desperate Housewifes egentligen ska visas. Hatar hockey... och fotboll. I alla fall när det visas på tv.

Hm... rätt ofta när jag ska lägga in bilder så öppnas istället ett nytt internet-fönster istället för rutan där jag kan välja bild. Blir det så för någon annan? Störande ju.

Latis-söndag

Klockan är typ halv tre och jag har ännu inte lämnat sängen. Det har bara vart så skönt att ligga här under täcket och filosofera. Nu tror jag dock att det snart är dags att gå upp.

Igår kväll var jag och åt middag hos brorsan. Så gjorde vi äppelpaj till efterätt. Gott må jag säga! Sen spelade vi tv-spel och jag fick honom även att se på Robinson med mig hehe! Sen tog jag bilen hem! Ärligt talat så var jag rätt rädd för att ta bilen själv till honom. Jag har aldrig ens åkt i närheten av stan själv med bil, men det gick faktiskt riktigt bra. Inte en buckla. Hehe närå, det jag är mest rädd för är att åka in i fel fil å hamna i tjotahejti(?).

När jag kom hem fick jag prata med älskligen på Skype. Skype måste vara den bästa uppfinning ever! Vi sparar måånga hundralappar när Jonas tävlar genom att använda det. Go skype! Tyvärr hade det inte gått jättebra för min darling. Jag tror inte att det är det ultimata att bila ner till Holland så inpå tävlingen. Man borde nog ha åtminstone en dags vila mellan.

Och så till mina kjolar. Symaskinen började bråka med mig när jag skulle sy bandet att ha runt midjan till den svarta kjolen, så jag har ett vanligt skärp till istället. Funkar ju bra det med. Jag funderar på om jag ska sy fickor till någon av dem sen när maskinen funkar som den ska... men jag vet inte.

 

Så ser de ut nu iaf. Hm...Jag vet inte. Är de godkända?

lördag

Igår satt jag och sydde i flera timmar. De var riktigt roligt! Ska sy lite imorgon igen om jag lyckas få ordning på maskinen. Den strular massa å jag har ingen aning om vad som är fel... men det ordnar sig.

I eftermiddag när jag är klar med tvätten ska jag åka till brorsan. Just nu funderar jag på om jag ska våga mig på att köra dit... jag kan inte vägen, men det vore så skönt att få slippa ta tåget. Mamma ska ringa upp och försöka beskriva vägen. Ikväll blir det middag och paj! och förhoppningsvis lite robinson också hihi.


hey

Någon som läst lerumstidningen idag? hihi. Finns en artikel där om min Jonas. That´s right. Han cyklar för landslaget nu. Jag är jättestolt över min älskling. BMX tar mycket av vår tid tillsammans så då är det ju roligt när man ser reslutat!


Ikväll åker Jonas till Holland. Kommer hem på måndag igen. Då får jag massa tid för mig själv. Jag har en del planerat men det blir ändå en lugn helg med tv, syprojekt, tvätt å städ, träffa kompis å även träffa brorsan å kanske fadern. Kanske t.o.m blir grillat=)

Tuffing

Just nu ligger det massa toapapper över hela golvet här hemma? Varför?







Därför...
Myzlee fick jag på den och var inte lite nådig! Det roligaste var när hon var ute efter en speciell liten tuss... Hon reste ragg och burrade upp svansen. Läskigt. Jag menar, toarullen måste ju blivit vettskrämd för henne...



Någon som såg Den rätta för Rosing igår? Det gjorde jag. Har sett ett par avsnitt. Den där Hugo vann. 19 åringen.Schysst val liksom, men ärligt talat, verkar han inte lite mysko? Lite psycho liksom? Det tycker jag. Men han var väl rätt för Rosing...

Idag har jag köpt tyg och lånat hem symaskinen från svärmor så i helgen ska jag sy mina kjolar... får se hur det går. Jag lägger upp bilder när jag är klar. Hur de än ser ut. Det lovar jag.





RSS 2.0